Gerilla TV, Herekol’deki eylemin görüntülerini yayınladı

Gerilla güçlerinin 26 Temmuz günü Siirt’tin Herekol alanında Türk askerlerine yönelik gerçekleştirdiği eylemin görüntülerini yayınladı.

Gerilla TV tarafından yayınlanan görüntülere ilişkin şu açıklama yapıldı:

Kimi ihanet şebekelerine ve kontralara dayalı olarak Siirt’in Herekol alanında uzun süre operasyon yürüten işgalci TC ordusuna yönelik güçlerimiz tarafından bir operasyon düzenlenmiştir.

Girê Kulind mıntıkasında konumlanan işgal askerlerini uzun süre denetimde tutan güçlerimiz, 26 Temmuz günü saat 19.20’de dört koldan saldırı başlatmıştır. Hedef alınan tüm mevzilerin tam isabetle vurulduğu operasyonda tespit edilebilen 5 mevzii tümüyle imha edilmiş, çok sayıda mevzii de darbelenmiştir.

9 düşman askerinin öldürüldüğü, çok sayıda düşman askerinin de yaralandığı saldırıda 1 adet BKC tam otomatik silahı da imha edilmiştir. Güçlerimiz, imha edilen mevziilerde işgalci güçlere ait 1 adet termal dürbün, 1 adet gündüz dürbünü ve 1 adet telsiz cihaz ele geçirmiştir.

Apocu gerillaların üstün vuruş gücüyle düşman mevziilerinin üstüne giden, operasyonun başarısında büyük rol oynayan Agit yoldaşımız saldırı esnasında ağır yaralanmış, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehadete ulaşmıştır.

Eylemden sonra işgalci TC ordusu, alanı obüs ve havanlarla bombalamış, skorsky tipi helikopterlerle ölü ve yaralı askerlerini alandan uzaklaştırmıştır.