Gerilla Hakkari, Mardin ve Bitlis’te vurdu

HPG ve YJA Star gerillalarının Hakkari, Mardin ve Bitlis’te Türk işgal güçlerine yönelik düzenlediği eylemlerde en az en az 4 askerin öldüğü bildirildi. Bitlis’teki eylemde ağaç kesen kontralar hedeflendi.

HPG Basın İrtibat Merkezi (HPG-BİM) yaptığı açıklamada Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde iki ayrı noktada eylem düzenlediğini bildirdi.

ŞEMDİNLİ’DE LEYLEK TEPESİNE EYLEM

Hakkari’deki eylemlerin detayları şöyle: “Şehit Pîroz ve Şehit Agirî Devrimci Hamlesi kapsamında güçlerimiz, 30 Haziran günü saat 15.00’da Hakkari’nin Şemzînan (Şemdinli) ilçesine bağlı Leylek tepesinde konumlanan işgalci TC ordusuna yönelik bir eylem düzenlemiştir. Düşman mevzii ve barınaklarının etkili bir şekilde vurulduğu bu eylemde tespit edilebilen 1 düşman askeri öldürülmüştür.”

HARUNA TEPESİNDE 1 ASKER ÖLDÜRÜLDÜ

“Devrimci hamle kapsamında YJA Star güçlerimiz, aynı gün saat 19.20’de Şemzînan’a bağlı Haruna tepesindeki işgalci askerlere yönelik bir suikast eylemi düzenlemiştir. Bu eylemde 1 düşman askeri öldürülmüştür.”

DERGEÇİT’TE 2 ASKER ÖLDÜ

Mardin’in Dargeçit ilçesinde “Şehit Delal Amed ve Besta Şehitleri Devrimci Hamlesi” kapsamında YJA Star gerillaları tarafından bir eylem gerçekleşti. HPG-BİM, şu bilgileri paylaştı: “YJA Star güçlerimiz, 29 Haziran günü saat 21.30’da Mardin’in Kerboran (Dargeçit) ilçesine bağlı Deywan köyü yakınlarında Ilısu barajının güvenliğini sağlamaya çalışan bir tepede konumlanan işgalci TC ordusuna yönelik eylem düzenlemiştir. Tepede bulunan tüm mevziilerin yoğun ateş altına alındığı bu eylemde tespit edilebilen 2 düşman askeri öldürülmüştür.”

MUTKİ’DE AĞAÇ KESEN KONTRALARA EYLEM

Bitlis’te ise ağaç kesen kontraların hedeflendiği bildirildi: “Bitlis’in Mutki ilçesine bağlı Xaçareş alanında bulunan Koley köyü yakınlarındaki ormanlık arazide ağaç kesen kontralar 1 Temmuz günü saat 12.00’da güçlerimizce hedeflenmiştir. Etkili bir şekilde vurulan bu kontra birliğindeki ölü ve yaralı asker sayısı tespit edilememiştir.”