DTK: Emekçiler AKP-MHP'yi alaşağı edecek!

 1 Mayıs'ı kutlayan DTK, emekçilerin AKP-MHP faşizmini alaşağı edeceğini belirterek, mitinglere güçlü katılım çağrısında bulundu.

Demokratik Toplum Kongresi (DTK), 1 Mayıs'a ilişkin bugün yazılı açıklama yaptı.

Halkların, işçi ve emekçilerin 1 Mayıs'ını kutlayan DTK, darbe girişiminin AKP tarafından aynı zamanda emekçileri bastırmak için faşist bir darbeye dönüştürüldüğüne dikkat çekti.

'DİKTATÖRLÜĞE MUHALİF HERKES HEDEFTE'

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Medya, yargı organları, üniversiteler, siyasi partiler, sivil toplum örgütleri, emek örgütleri, sendikalar, yazarlar, akademisyenler, emekçiler, inançlar vb. oluşturulmak istenen diktatörlük rejimine muhalif her kurum ve kişi, faşist AKP-MHP ittifakının hedefi oldu; bu kesimlerin susturulması, bastırılması ve tasfiye edilmesi için büyük saldırı operasyonları gerçekleştirildi.

Yüz binin üzerinde işçi-kamu emekçisi, aydın, akademisyen, basın-yayın çalışanı, yazar vb. hiçbir yargı kararı olmaksızın ihraç edilerek toplum açlıkla terbiye edilmek, korkutularak AKP-MHP faşizmine boyun eğdirilmek istendi.

On binlerce siyasetçi, akademisyen, sivil toplum örgütü yöneticisi gözaltına alınarak tutuklandı, demokratik siyaseti ve muhalefet bastırılarak, tasfiye edilmeye çalışıldı.

Demokratik, muhalif ve eleştirel basın ve medya susturularak, tam anlamıyla AKP-MHP faşizminin hizmetinde tek tip bir havuz 'basın-medya' sistemi oluşturuldu.

'AKP-MHP FAŞİZMİ ALAŞAĞI EDİLECEK'

Ancak, biliyor ve inanıyoruz ki; Kürdistan ve Türkiye emekçi sınıfları ve bir bütün halklarımız bu faşist uygulamalara ve diktatörlük rejimine karşı mücadele etmekten asla vazgeçmeyecek; AKP-MHP faşizmini geçmişte yaşanan dünya örneklerinde olduğu gibi alaşağı edecek, demokrasi ve özgürlük mücadelesini zaferle taçlandıracaktır.

1 Mayıs işçi bayramı, işçinin-emekçinin demokrasi ve özgürlük taleplerinin ve mücadelesinin zirveleştiği bir gündür.

'BÜYÜK BİR COŞKUYLA MİTİNGLERE KATILALIM'

Bu bilinç, inanç ve mücadele kararlılığı ile bütün dünya işçi sınıfının-emekçilerinin ve halklarının 1 Mayıs İşçi Bayramını kutluyor; 1 Mayıs İşçi Bayramı mitinglerine, işçi ve kamu emekçileri başta olmak üzere bütün halkımızı büyük bir mücadele ruhu, coşkusu ve iradesi ile katılmaya çağırıyoruz."