DGF: Özgür Basın’ı susturamayacaksınız!

Siyasi soykırım operasyonlarına tepki gösteren DGF, " Hakikatin kalemini bükemeyecek, Özgür Basın’ı susturamayacaksınız"

Dicle Fırat Gazeteciler Derneği (DFG), siyasi soykırım operasyonlarına ilişkin açıklama yaptı.

DGF, “Bizler gazeteciler olarak henüz adliye koridorları ve adliye önlerindeyken ne yazık ki bu sabah bir diğer operasyona uyandık. Derneğimizin Eşbaşkanı Dicle Müftüoğlu ve Mezopotamya Ajansı (MA) editörü Sedat Yılmaz, evleri basılarak gözaltına alındı. Eşbaşkanımız Dicle Müftüoğlu, gazetecilere dönük en ufak baskıda dahi soluğu adliyede alan bir gazetecidir. Nitekim günlerdir Diyarbakır Adliyesi önünde sabahlamış, meslektaşlarıyla dayanışma halinde olmuştur” dedi. 

“Son 10 ayda Kürt gazetecilere yönelik operasyonlarda 30 meslektaşımız tutuklandı" denilen açıklamada şunlar belirtildi:

"Onlarca meslektaşımız da gözaltına alındı. Bu operasyonun da aynı şekilde, ifade özgürlüğüne, haber alma hakkına, özgür basına ve Kürt gazetecileri susturmaya yönelik operasyonların devamı olduğunu biliyoruz. Ülke tarihinin en kritik seçimlerine günler kala yapılan bu operasyonların hiç kuşku yok ki seçim operasyonundan başka bir ismi yoktur! Gazetecilere yönelik bu operasyonlara derhal son verilmelidir. Özgür Basın 30 yılı aşkın süredir bin bir türlü baskıyla karşı karşıya kaldı, yine de boyun eğmedi, kalemini eğip bükmedi. Tek hedefi ve parolası 'hakikat' olan özgür basın emekçileri bugün de baş eğmeyecek! Gazeteciliği ve halkın haber alma hakkını sindirmeye yönelik bu hamleler nafiledir. Eşbaşkanımız Dicle Müftüoğlu ve gazeteci Sedat Yılmaz derhal serbest bırakılmalıdır. Hakikatin kalemini bükemeyecek, Özgür Basın’ı susturamayacaksınız.”