DEM Parti, Dünya Anadil Günü programını açıkladı

DEM Parti Dil ve Kültür Komisyonu, 21 Şubat Dünya Anadil Günü etkinliklerini açıkladı.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Dil ve Kültür Komisyonu, 21 Şubat Dünya Anadil Günü kapsamında yapılacak eylem ve etkinliklere dair programı açıkladı. 18-21 Şubat tarihleri arasında "Dem dema zimanê Kurdî ye" şiarıyla yapılacak etkinlikler için DEM Parti Amed İl Örgütü binasında açıklama yapıldı. DEM Parti Dil ve Kültür Komisyonu eş sözcüleri Cemile Turhallı ve Heval Dilbihar, programı açıkladı.

Heval Dilbihar, Türkiye ve Kurdistan kentlerinde 18-21 Şubat tarihleri arasında çeşitli etkinlikler yapacaklarını belirtti. Yürüyüş, basın açıklaması, Kürtçe dersler, panel, bildiri dağıtımı, şölen ve parlamentoda eylemler yapacaklarını ifade eden Heval Dilbihar, programa dair şu bilgileri paylaştı: "18 Şubat’ta saat 18.00-22.00 arasında evlerde, iş yerlerinde ve her yerde Kürtçe müzik dinlenip Kürtçe konuşmalar yapılarak, dijital medyada paylaşılacak. 20 Şubat’ta saat 21.00’de Kürt dili üzerine hashtag çalışması yapılacak. 18-21 Şubat tarihleri arasında sokaklarda, mahallelerde, caddelerde Kürtçe dersler verilecek. 19-21 Şubat arasında Türkiye ve Kurdistan kentlerinde Kürt diline statü ve Kürt dili resmi dil olsun diye yürüyüş, açıklamalar yapılacak. 100 bin bildiri dağıtılacak."

Etkinliklerin yapılacağı bazı merkezler ise şöyle sıralandı: "Amed, Wan, Sêrt, Mêrdîn, Êlih, Şirnex, Semsûr, Dîlok, Riha, Çewlig, Dêrsim, Xarpêt, Colemêrg, Mûş, Bedlîs, Agirî, Qers, Erdexan, Îdir, Erzirom, Mereş, Meletî, Edene, Mêrsîn, Antalya, İstanbul, Kocaeli, Tekirdağ, İzmir, Manisa, Aydın, Muğla, Balıkesir, Ankara, Konya."

'ULUSAL KIYAFETLERLE KATILALIM'

19-20-21 Şubat tarihlerinde DEM Parti milletvekillerinin anadil için parlamentoda farklı eylemler yapacağını aktaran Heval Dilbihar, tüm kesimleri programa çağırdı. Heval Dilbihar, "Bütün halkımızı, eylemlerimize katılmaya davet ediyoruz. Kiras ve fistan, şal ve şapik ile programlarınıza katılın. Kürtçe ve Kurdî bir şekilde sesinizi her yerde yükseltin" çağrısı yaptı.