DBP'de siyasi soykırıma tepki: Bizi yıldıramazsınız

Siyasi soykırım operasyonlarına tepki gösteren DBP, "Faşist blok, gözaltılarla Kürtleri yıldıracağını sanıyor ama nafile. Tarihimiz direnişle yazılmıştır. 2. turda karanlık günleri bitireceğiz" dedi.

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Genel Merkezi, Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından sanal medya paylaşımları iddiasıyla parti üye ve çalışanlarının gözaltına alınmasına dair yazılı açıklama yayımladı. AKP-MHP iktidarının ülkeyi karanlık bir geleceğe doğru götürdüğüne vurgu yapılan açıklamada, Cumhur İttifakı'nın 'savaş ittifakı' olduğu belirtildi.

 Açıklamada, “14 Mayıs’ta gerçekleşen 1’inci tur seçimlerinde, Kürt halkının tercihi ile demokrasiyi geliştirebilecek bir süreçten yana tavır koyması faşist blokun uykularını kaçırmaktadır” denildi.

 '2. TURDA FAŞİST BLOKU GÖNDERECEĞİZ'

Açıklamada, vali, kaymakam, asker vb. gibi devlet kurumlarının başında olan kişilerin, Kürtlerin seçimde tercihlerinin değiştirilmesi noktasında tehdit oluşturduğuna vurgu yapılan açıklamada, şöyle denildi:

"Devleti kendi çıkarları doğrultusunda kullanan faşist blok, tehdit baskı ve gözaltılarla Kürtleri yıldıracağını sanıyor. Oysa ki, bizim tarihimiz direniş ve mücadeleyle yazılmıştır. '90’lı yıllar ve sonrasında başaramadıklarını tekrar tekrar deniyorlar. Ama bunlar nafile çabalardır. Başaramayacaklar! Kürt halkı buna izin vermeyecek, faşist bloka karşı Cumhurbaşkanlığı 2. tur seçimlerinde de iradesini ortaya koyacak ve bu karanlık günleri aydınlığa çevirmek için her zaman mücadelesine devam edecektir."