Cizîr’de halk oylaması tamamlandı

Cizîr’de yapılan ikinci tur halk oylamasında Güler Tunç ve Abdürrahim Durmuş en çok oyu aldı.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti), 31 Mart'ta yapılacak yerel seçimleri adaylarını belirlemek için Şirnex'in Cizîr (Cizre) ilçesinde dün ikinci tur halk oylamasını yapıldı. Azizoğlu Düğün Salonu'nda düzenlenen halk oylamasında bin 216 delege oy kullandı. Gece saatlerinde kadar oy verme ve saym sürdü.  Kadın aday adaylarından Güler Tunç 627; erkek aday adaylarından Abdürrahim Durmuş ise 759 oyla en çok oyu alarak seçildi.

DEM Parti PM üyesi Zeyad Ceylan, "Cizîr halkının demokrasi şölenine sahip çıkışını kutluyoruz. Cizîr, bugün burada demokrasinin, kendine sahip çıkmanın tarihini tekrar yazdı. Cizîr, direnişin yeridir. Yerel yönetimler sadece belediyeler değildir. Aynı zamanda kendi kendini yönetmektir" diye konuştu. 

DEM Parti Dêrsim Milletvekili Ayten Kordu, "Tecridi hep beraber kaldıracağız. Sayın Abdullah Öcalan özgür olacak. Kürt sorunu barışçıl bir şekilde çözülecek” dedi.

Konuşmaların ardından delegeler sık sık “Direne direne kazanacağız”, “Bijî berxwedana zindanan” ve “Jin, jiyan, azadî” sloganları attı.