Büyük Özgürlük Yürüyüşü: Zafer direnen Kurdistanlıların olacak

Büyük Özgürlük Yürüyüşü'nün Qers kolu, Êlih’te karşılandı. DEM Parti Milletvekili Cengiz Çiçek, "Zafer direnen Kurdistanlıların olacak" mesajını verdi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için 12 gündür devam eden Büyük Özgürlük Yürüyüşü, finale yaklaşıyor. Yarın Amed’de olacak Qers kolu, bugün Êlih’teydi. Yürüyüşçüler, kent girişindeki Kıra Dağı mevkisinde büyük bir coşku ile karşılandı. Özgürlük Yolcularını çiçeklerle karşılayan halk, meşaleler yaktı, havai fişekleri patlattı.

"Güneşin batmadığı, çiçeklerin solmadığı özgürlüğe yürüyoruz" ve "Roj bilind dibe, Kurdistan azad dibe" (Güneş yükseliyor, Kurdistan özgürleşiyor) pankartlarının açıldığı karşılamada, davul, zurna ve erbane sesi hiç susmadı.
Seslendirilen Kürtçe şarkılar eşliğinde halay çeken kitle sık sık "Bijî berxwedana zîndana" ve "Bijî Serok Apo" sloganları attı. Karşılama Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü için havaya bırakılan 75 beyaz balon ile son buldu. Kitle karşılama sonrası konvoy ile kent merkezine geçti.

'DOST, DÜŞMAN BİLSİN; ONURUMUZDAN VAZGEÇMEYECEĞİZ'

HDK Eşsözcüsü ve DEM Parti Milletvekili Cengiz Çiçek, “Kürtlerin, devrimcilerin bir hayali var. Kürt halkı kendi değerleri ile vardır, var olacaktır. Bu değer de Sayın Abdullah Öcalan’dır. Bu yürüyüş, Kürt sorununa çözüm ve Sayın Abdullah Öcalan’a özgürlük içindir. 3 yıldır İmralı’dan haber alamıyoruz. Bu devletin bir hukuk devleti olduğunu söyleyenlere sesleniyoruz; bu yürüyüş adalet yürüyüşüdür. Kürt halkı bu topraklarda adalet, kendi değerlerine saygılı olunmasına istiyor. Kurdistan’ın her yeri kayyum, toplu mezarlarla dolu. Yüzyıllık statükocu, inkarcı, asilamilasyonuculara sesleniyoruz. Bizim bir kimliğimiz ve onurumuz var. Dost ve düşman bilsin ki onurumuzdan vazgeçmeyeceğiz. Bu yürüyüş aynı zamanda bir özgürlük yürüyüşü. Her türlü inkarcı sistemi tarihin çöp sepetine gönderme yürüyüşüdür. Bu yürüyüş Batman’dan Kürt olup, Ankara’da kurt olanlara inat biz yaşamı uğruna ölecek kadar severiz diyen Kemal Pir, Hayri Durmuş’un yürüyüşüdür. Bu hakikat yürüyüşüdür. Sakine Cansız, Aysel Doğan'ların yürüyüşüdür. Bu yürüyüşe omuz ve destek veren herkese teşekkür ediyoruz” dedi.

Kurdistan topraklarının zulmün değil, direnişin kalesi olduğunu ifade eden Çiçek, “Kurdistan toprakları, özgürlüğün eşitliğin toprakları olacaktır. Bu yürüyüş demokrasi mücadelesini büyütme, bu yürüyüş 31 Mart’ta kayyumları def etme yürüyüşüdür. Bu yürüyüş son değildir ve bir starttır. Onlarca yıl faşizme karşı bir yürüyüş içerisindeyiz. Sayın Öcalan fiziki özgürlüğüne, Kurdistan statüye kavuşuncaya kadar binler, on binler olarak bu yürüyüşe devam edeceğiz. Zafer direnen Kurdistanlılarındır” diye konuştu.