Bakırhan, Sêrt halkıyla bayramlaştı

Sêrt halkıyla bayramlaşan DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, seçimlerde Kürde düşmanlık yapanların kaybettiğini söyledi.

BAKIRHAN BAYRAMLAŞMA

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, bayramlaşma programı kapsamında Sêrt'teydi. Sêrt Belediyesi'ni ziyaret eden Bakırhan, belediye eşbaşkanları Sofya Alağaş ve Mehmet Kaysi tarafından karşılandı. Zılgıt ve alkışlarla belediyeye giriş yapan Bakırhan, herkesle bayramlaştı. Burada kısa bir konuşma gerçekleştiren Bakırhan, “Burası sizin eviniz, Siirtlilerin evi. İnşallah arkadaşlarımız size layık bir hizmet gerçekleştirecek. Siz kazandınız, kapısı size açık. Ne zaman isterseniz, talepleriniz, istekleriniz, sıkıntınız için buraya gelebilirsiniz. Siz çok yiğit, onurlu bir halksınız. Bütün baskılara, kaçak seçmenlere rağmen onurlu bir duruş ortaya koyarak yeniden Siirt Belediyesi'ni kazandınız. Hepinizi tek tek başarınızdan dolayı kutluyorum" dedi.

'KÜRDE DÜŞMANLIK YAPANLAR KAYBETTİ'

Bakırhan, şunları da söyledi:

"Sizin evinizi gasp edenler, 2 dönemdir belediyeyi talan edenler, hırsızlık yapanlar, dilinizi, kültürünüzü yok sayanlar görmüştür ki; bu baskıların Siirt halkında bir karşılığı yoktur. Arkadaşlarımız sizin her bir kuruşunuzu kendi parası gibi koruyacaktır. Kimseye peşkeş çekmeyecektir. Belediyemiz ayrımcılık yapmayacaktır. Adil olacaktır. Çünkü bizler Şeyh Saitlerin, Seyit Rızaların torunlarıyız, adaletsizlik yapmayız. İnsanları diline, inancına göre ayırt etmeyiz. Herkese karşı eşit ve adil bir hizmet yürüteceğiz. Bütün Kürt illerinde il genel meclisinde birinci parti olduk. Halkın iradesini gasp edenlere halkımız bir sonraki seçimde de büyük bir ders verecektir. Kürdün belediyesini betonlarla halka kapatanlar, Kürtlere düşmanlık edenler kaybetmiştir. Siz; barış, adalet, özgürlük isteyenler kazanmıştır."

Bakırhan, daha sonra Ziyaret beldesi ile Kurtalan Belediyesi'ni ziyaret etti.