Amed Newrozu'na görkemli katılım

Amed'de Newroz alanı yüz binlerin katılımıyla dolup taştı. Alanda sık sık Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ve Efrîn direnişi selamlanıyor.

Tarihi Amed Newrozu, yüz binlerce kişinin katılımıyla başladı. Sabahın ilk saatlerinden itibaren kentin dört bir yanından alana akmaya başlayan halk, kutlamaya kısa bir süre kala alanı neredeyse doldurdu. Kontrol noktalarındaki tüm engel ve keyfi uygulamalara rağmen alanda buluşan büyük kitle direniş ruhuyla sloganlarını haykırıyor. Gençlerin yoğun katılımı da dikkat çekti.

Newroz alanında sık sık “Bijî Serok Apo” ve “Bijî berxwedana Efrînê” sloganları yankılanıyor.

Polis, içinde 'Kürdistan' geçen müziklerin çalınmasını engellemeye çalışıyor.

'NE OLURSA OLSUN, KÜRT HALKI KAZANACAK'

HDP İl Eş Başkanı Mehmet Şerif Camcı, açılış konuşmasında, Newroz’un önemine değinerek, Newroz’un yeni yaşamın çağrıcısı olduğunu ifade etti ve tüm Kürt halkının Newroz’unu kutlayarak, ne olursa olsun Kürt halkının kazanacağını söyledi.

Kutlama Sanatçı Helim Ömeri’nin seslendirdiği şarkılarla devam ediyor.

AİLELER VE SİYASETÇİLER DE ALANDA

Cizre’de yaşamını yitiren Mehmet Tunç’un ailesi, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın kardeşi Mehmet Öcalan, Diyarbakır Cezaevi’nde yaşamını yitiren Ferhat Kurtay’ın ailesi başta olmak üzere soykırımcı saldırılarda ve çeşitli tarihlerde yaşamını yitiren birçok HPG’linin ailesi de Newroz'a katıldı.

Şu siyasetçiler de katılımcılar arasında: DTK Eş Genel Başkanı Bedran Öztürk, HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, EMEP Genel Başkanı Selma Gürkan, DBP Genel Başkan Yardımcısı Hacer Özdemir, Goran hareketinden Kwestan Abdullah ve Dr. Yousif Mohammed Sadıq, Mardin Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Ahmet Türk, SYKP Eş Genel Tülay Hatimoğulları, ESP Genel Başkanvekili Şahin Tumuku, KESK Eş Genel Başkanı Mehmet Bozgeyik, İHD Eş Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan, ÖDP, ESP, KESK, ÖSP, DDKD, HAK-PAR gibi siyasi parti, sendika ve demokratik kitle örgütlerinin temsilcileri ve Federal Kürdistan Bölgesi ile Avrupa’dan çok sayıda temsilci.