Amed'de halk Newroz Parkı'na akın ediyor

Amed’de yüzbinlerce kişi Newroz Parkı’nda toplantı. Resmi kutlamaların saat 11.00’da başlaması bekleniyor.

Amed’de sabahın erken saatlerinde yüzbinlerce kişi Newroz Parkı’na akın etmeye başladı. Kitle akının devam ettiği Newroz alanı Kesk, Sor û Zer renkleriyle donatıldı.

Newroz’un kutlanacağı alanın dört bir yanına Kürtçe’nin yanı sıra farklı dil ve lehçelerde de “Newroz pîroz be” yazılı pankartlar asıldı. Yine “Halkın iradesi gasp edilemez”, “Bu böyle gitmez kadınlar izin vermez”, “Faşizm kaybedecek halklar kazanacak” pankartlar da alanda yer aldı.

Newroz alanına ilk girenler öğrenciler ve kadınlar oldu. Alana giren kitle, “Bijî Serok Apo”, “Bê serok jiyan nabe”, “Bijî berxwedana Efrîn’e” sloganları atıyor. Platformdan çalınan parçalar eşliğinde halay çeken kitlenin sayısı her geçen dakika artıyor.

Saat 11.00’da başlayacak etkinlikte ilk önce Tertip Komitesi’nin açıklaması yapılacak. Sırasıyla DTK Eşbaşkanı Berdan Öztürk, Newroz ateşinin yakılması, gelen mektupların okunması, Xero Abbas konseri, DDKD, ÖSP ve HAK-PAR temsilcileri ile HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan’ın konuşması, Bandista konseri, Sur Platformu ile Kürt siyasetçi Ahmet Türk’ün konuşması ve Helîme Omerî’nin müzik dinletisi yapılacak.