GÖRÜNTÜLÜ

Amed'de Barış Anneleri AKP il binasına yürüdü

Anneler günü vesilesi ile AKP il binasına yürümek isteyen Amed Barış Anneleri polis tarafından engellendi.

"Anneler Günü" vesilesiyle DBP Amed İl binasında bir araya gelen Amed Barış Anneleri İnisiyatifi üyeleri DTK Eş Başkanı Leyla Güven ve HDP Amed Milletvekili Sibel Yiğitalp'in katılımıyla AKP İl binasına giderek siyah çelenk bırakmak istedi.

DBP İl binası önüne çıkarak, üzerinde devlet tarafından katledilen kadın ve çocukların fotoğrafları ile Türkçe-Kürtçe olarak "Silahlar sussun müzakere başlasın- Bila şer rawest e u muzakere dest pê bike” yazılı pankart taşıyan anneler yürüyüşe geçmek istedi.

Polis tarafından abluka altına alınan ve yürüyüşleri engellenen anneler bunun üzerine oturma eylemine geçti. AKP il binasına giderek siyah çelenk bırakmakta kararlı olduklarını belirten anneler çevik kuvvet ve tomalarla abluka altına alındı.

DTK Eş Başkanı Leyla Güven ve HDP Amed Milletvekili Sibel Yiğitalp, AKP rejiminin polis amiri ile görüşme yaptı. Görüşme sırasında polis amiri ile DTK Eş Başkanı Leyla Güven ve polis amiri arasında "Kürdistan" tartışması yaşandı. Güven, polis amirine dönerek "Türkiye'nin her yerinde anneler günü yürüyüşlerle kutlanıyor ama Kürdistan'da izin verilmiyor" diye tepki gösterdi. Polis amirinin “Burası Kürdistan değil, Diyarbakır. Kürdistan demeyeceksin” diye tehdit etmesi üzerine, Güven "Evet burası Kürdistan'dır ve siz Kürt annelerinin gününü kutlamasına izin vermiyorsunuz" şeklinde cevap verdi.

Amed Barış Anneleri polisin baskı ve ablukasına rağmen geri adım atmayarak açıklama yaptı. Açıklamayı Barış Anneleri İnisiyatifi üyesi Sultan Koyuncu yaptı. Kürt anneleri olarak anneler günü vesilesi ile bir kez daha barış taleplerini yinelediklerini belirten Koyuncu, "Kimsenin ölmesini istemiyoruz. Biz barış talebimizi ifade etmek için AKP il binasına çelenk bırakmak istedik. Ancak görüyorsunuz ki annelerin barış talebi polis ablukası altına alınıyor, engelleniyor" dedi.