AKP'liler, belediye araçlarını da parçalamış

AKP'nin, Serêkaniyê Belediyesi araçlarının çoğunu kullanılamaz hale getirdiği, araçların parçalarını söküp götürdüğü ortaya çıktı.

AKP BELEDİYE ARAÇLARINI KULLANILAMAZ HALE GETİRDİ

Riha'ın Serêkaniyê (Ceylanpınar) ilçesinde 2014 yerel seçimlerinde belediyeyi kazanan AKP'li yönetimin, Demokratik Toplum Partisi (DTP) döneminde alınan araç filosunu kullanılamaz hale getirdiği ortaya çıktı. Belediyenin envanterinde toplam 89 adet araç bulunuyor ancak söz konusu araçlardan yüzde 75'i kullanılamaz halde.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi'nden (DEM Parti) belediye eşbaşkanlığı görevine seçilen Rahşan Yazar ve Uğur Kahraman, belediye garajında kaderlerine terk edilen araçların olduğu bölgede incelemelerde bulundu.
Rahşan Yazar, bir filo devralan AKP yönetiminin tüm araç ve iş makinelerini kullanılamaz halde bıraktığını belirtti, "Şu anda tüm araçlar pert durumda ve hiçbir şekilde hizmet götüremiyoruz. Günlük temizlik işlerini bile biz geldikten sonra ivedilikle tamir ettirdiğimiz araçlarla yapmaya başladık. Tam anlamıyla bir enkaz devraldık. Buna rağmen hizmet etmeye çalışıyoruz" diye konuştu.

 'ARAÇLARIN BİRÇOK PARÇASINI SÖKÜP GÖTÜRMÜŞLER'

"Enkaz bırakarak elimizi kolumuzu bağlamaya çalışmışlar" diyen Kahraman ise, yaptıkları incelemelerde araçların tamamına yakınının rutin bakım, muayene ve sigortalarının yapılmadığını belirtti. Kahraman, bazı araçların motorları başta olmak üzere birçok parçasının sökülüp götürüldüğünü aktararak, "Böyle bir enkaz bırakmakla asıl amacın elimizi kolumuzu bağlamak, hizmet edemeyecek duruma getirmek olduğunu anlıyoruz. Ama biz halkımızın gücü ve desteğiyle tüm sorunları aşıp hizmetler yapacağız” diye kaydetti.