Adalet Nöbetleri: Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü dışında alternatif yok

Adalet Nöbetleri birçok kentte devam etti. Özgürlük Yürüyüşçüleri de Êlih'teki eylemi ziyaret etti. Nöbetlerde, "Sayın Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü dışında başka alternatif yok" mesajı verildi.

İmralı F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Cezaevi’nde ağır tecrit altında tutulan Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü için tutsak yakınları tarafından başlatılan Adalet Nöbetleri sürüyor.


WAN
Wan'da Tutuklu ve Hükümlü Aileleriyle Yardımlaşma Derneği (TUHAY-DER) öncülüğünde başlatılan eylem 70’inci gününde. KESK Wan Şubeler Platformu ile DİSK’e bağlı iş kolları bugün eylemcileri ziyaret etti. DEM Parti’nin Ebex (Çaldıran) ilçe örgütü ile Buzhane ve Hatuniye Mahallesi halkı da ziyaretçiler arasında yer aldı.

 Emekliler Sendikası (Emekli-Sen) Şube Başkanı Timur Sayyiğit, Adalet Nöbeti eylemini önemli bulduklarını belirtti. Sayyiğit, “Eyleme diama destek vereceğiz. Hem Türkiye'de hem de Kurdistan’da adalet arayışının büyük bir yükü annelerin omzundadır. Annelerimizin tek talebi barış ve eşitlik olmasıdır. Bir ülkeye adaletin gelmesi için eşitlik ve barışın sağlanması gerekiyor” diye konuştu.

 
AMED
Amed Tutuklu Aileleri ile Yardımlaşma Derneği (TUAY-DER) öncülüğünde başlatılan eylem de 70'inci gününde. DEM Parti Rêzan (Bağlar) İlçe Örgütü binasında devam eden eylemi çok sayıda kişi ziyaret etti. Amed 78'liler Derneği ve Genel-İş Şubesi yöneticileri, eylemlerini sürdüren tutsak yakınlarını ziyaret etti.
Amed 78'liler Derneği Eşbaşkanı Ahmet Ertak, "Direnişi selamlıyoruz, başarılar diliyoruz. Bugünler Kürt halkının tarihinde önemli bir yer tutacak. Annelerin emekleri, bu devrimde çok onurlu bir yere sahip" dedi.


ÊLIH
Êlih’te başlatılan Adalet Nöbeti eylemi 12’nci gününde DBP İl Örgütü binasında devam ediyor. “Büyük Özgürlük Yürüyüşü”nün Qers kolunda yer alan siyasetçi ve demokratik kitle örgütleri temsilcileri, tutsak yakınlarını ziyaret etti.

 Yürüyüşçülerden DEM Parti milletvekilleri Newroz Uysal Aslan ve Adalet Kaya, annelerin direnişlerini selamlayarak, "Sayın Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü dışında başka alternatif yok” mesajı verdi.

 Barış Anneleri Meclisi üyesi Sultan Azboy, Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü için dünyanın birçok yerinde mücadele verildiğini ifade etti. Nöbet eylemi, şarkılar ve sloganlarla devam etti.


MERSİN
Çukurova Tutuklu ve Hükümlü Aileleri ile Yardımlaşma Derneği (Çukurova TUAY-DER)  tarafından başlatılan Adalet Nöbeti, 71’inci gününde devam etti. Barış Anneleri Meclisinin katıldığı nöbette sık sık “Jin, jiyan, azadî”, “Bijî berxwedana zindana”, “Bê Serok jiyan nabe” sloganları atıldı.  
Nöbete katılan Barış Annelerinden Zeynep Alagaş, “Önderimiz üzerindeki ve cezaevlerindeki tecrit sürdüğü sürece biz de mücadelemizi sürdüreceğiz. Biz adalet istiyoruz, barış istiyoruz. Önderimiz özgürleşmediği sürece bu nöbeti sürdüreceğiz” dedi.
Nöbet annelerin stranları ile devam etti.


ADANA
Akdeniz Adana Tutuklu ve Hükümlü Aileleriyle Yardımlaşma Derneği (AATUHAY-DER) tarafından sürdürülen Adalet Nöbeti de dernek binasında sürdü. Barış Anneleri, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ve cezaevinde olan çocukları için eylemi sürdüreceklerini söyledi.


MÊRDÎN
DBP Mêrdîn İl Örgütü binasındaki nöbet de devam etti. Qoser (Kızıltepe) ilçesinden gelen Barış Anneleri ile tutsak yakınları bugünkü eylemi devraldı. Şarkılar eşliğinde sürdürülen Adalet Nöbeti eylemini çok sayıda kişi de ziyaret etti.

 Şakran Kadın Kapalı Cezaevi’nde tutuklu bulunan Cihan Öner’in annesi Havva Zamur, kızının yaralı olarak tutuklandığını, şu anda yarasının iyi olduğunu belirterek, “150 yıl ceza verdiler. Cezasını bitirmeye ömrü yetmez. Abdullah Öcalan ile durumu aynıdır. Biz bugün burada barış için nöbet tutuyoruz. Özgürlük için nöbet tutuyoruz. Başta başkanımız olmak üzere tüm tutukluların serbest bırakılmasını istiyoruz. Başkanımızın özgür olmasını istiyoruz” diye konuştu.