Şengalli kadın savaşçılar Reqqa Hamlesi’ne katıldı

Şengal Kadın Birlikleri-YJŞ Genel Komutanlığı, Reqqa’da YPJ ile omuz omuza savaşacaklarını açıkladı.

YJŞ Genel Komutanlığı yayınladığı yazılı açıklama ile Reqqa’yı Özgürleştirme Hamlesi’nde yer alacaklarını duyurdu.

YJŞ resmi sitesinde yayınlanan açıklama şu şekilde:

Bilindiği gibi 8. ayın 3’ündeki fermandan sonra binlerce Êzidî kadın DAIŞ çeteleri tarafından esir edildi. Birçoğu Musul pazarlarında satıldı, birçok kadın da Reqa’ya ve diğer şehirlere götürüldü.

Êzîdxan kadın ordusu YJŞ olarak Êzidî kadınların intikamı ve esir kadınların özgürlüğü şiarıyla örgütlendik. Bu temelde 2014 fermanında katledilen ve esir edilen kadınları, nerede olurlarsa olsunlar, esir Ezidi kadınların özgürlüğünü sağlamak için her alanda savaşımızı ve mücadelemizi sürdüreceğimize söz verdik.

Yalnızca Şengal sınırlarında değil, sözümüze sahip çıkarak, nerede esir Êzidî kadınları varsa orada mücadele edeceğiz.

Bilindiği gibi, uzun bir süredir Reqa’da ‘Büyük Cenk’ adıyla hamle başlamıştır. Şimdiye kadar Ezidi kadınlarına, YJŞ’ye her alanda destek veren Rojava kadın savunma güçleri YPJ’dir. YJŞ ve Ezidi kadınlar olarak, bu Büyük Cenk’te, YPJ ile omuz omuza, birlik olarak yerimizi alacağız. Ezidi kadınlar olarak öncelikli amacımız düşmanın elindeki esir kadınları kurtarmaktır.

Özgürlüklerini sağlamak, onlar için güvenli bir yaşam oluşturmamız için bizi beklediklerini biliyoruz. Bu yönden de kendimizi sorumlu ve görevli görüyoruz. Esir kadınları özgürleştirmek için kanımızın son damlasına kadar çabalayacağız ve emek vereceğiz. Bu şekilde büyük bir heyecan, büyük bir sorumlulukla Reqa yolcusuyuz. Bu yönden ne görev düşerse de yapacağız. Biliyoruz ki tüm dayanakları ve beklentileri biziz.

Bu temelde bir kez daha nerede olursa olsun tüm tutsak ve ezilen kadınların özgürlüğü için kanımızın son damlasına kadar savaşımızı ve mücadelemizi sürdüreceğimizi dile getiriyoruz. Kutsal toprakların şehitlerinden aldığımız mücadele bayrağını her zaman yükselteceğiz ve bu esasla da her alanda kölelik ve tutsaklığa karşı savaşımıza devam edeceğiz.”