Şengal’de konuşan Bağdatlı aktivist: Herkesi kucaklayan bir bahçe yaratabiliriz

Şengal’de düzenlenen “Önder Öcalan’a Özgürlük Çalıştayı”na katılan Bağdatlı aktivist Bidûr El-Cerah, Êzidi kadınların direnişi ve kazanımlarına vurgu yaparken, “Herkezi kucaklayan bir bahçe yaratabiliriz” dedi.

Şengal’de TAJÊ ve Arap Kadın Meclisi öncülüğünde “Önder Öcalan’a Özgürlük Çalıştayı” organize edildi.

Irak’ın başkenti Bağdat’tan gelerek çalıştaya katılan aktivist Bidûr El-Cerah, Êzidi kadınların ulaştığı düzeye ve Şengal’de kurulan sistem karşısında şaşkın kaldığını ifade etti.

El-Cerah,  “Şengal’de bir çok toplu mezar olmasına rağmen özgür ve güçlü bir toplum yaratmayı başarabildiniz” dedi.

Konuşmasında Êzidi halkına yönelik soykırıma dikkat çeken El-Cerah, “Halkımız on yıllardır katlediliyor ancak hala etrafına güçlü ve umut yansıtmayı başarabiliyor. Topraklarınız üzerinde bu kadar toplu mezar olmasına rağmen özgür bir halk yaratmayı başarabildiniz” ifadelerini kullandı.

Bölgede halklara yönelik uygulanan soykırım politikalarına da değinen El-Cerah, “Dalından koparılan her zeytin dalı yerine nasıl ki Ortadoğu’da onlarca farklı mezhep, halk ve inanç var, bizler de herkesi kucaklayan bir bahçe yaratabiliriz. Kutsal gün, kutsal insanları seçer. Tavus inancı yaşamın bütün renklerini kucaklayan bir inançtır. Sizleri en derin duygularımla selamlıyorum” şeklinde konuştu.

Çalıştay, TAJÊ, YJŞ, Genç ve Arap kadınların katılımıyla sürüyor.