Şengal Özerk Yönetimi ve TAJÊ saldırıları kınadı

Şengal Özerk Yönetimi ve TAJÊ, Türk devletinin 5 işçiyi katlettiği dünkü saldırıyı kınadı.

Şengal Özerk Yönetimi ve Êzidî Kadın Özgürlük Hareketi (TAJÊ) temsilcileri,  yaptıkları ortak basın açıklaması ile işgalci Türk devletinin Şengal’e yönelik saldırılarını protesto etti.

Türk devletinin Xanesor’da 5 işçiyi katletmesi dolayısıyla yapılan açıklamada ilkin Şengal Demokratik Özerk Meclisi Eşbaşkanı Nayif Şemo söz aldı. Nayif Şemo, “Türk devleti her zamanki gibi Şengal’de sivillere saldırdı ve bunun sonucunda 5 işçi şehit düştü. Birleşmiş Milletler, insan hakları kurumları ve Güvenlik Konseyini insanlık görevlerini yerine getirmeye çağırıyoruz. Ancak ne yazık ki tüm bu kurumlar, işgalci Türk devletinin saldırılarına karşı sessiz kalmayı tercih ediyor” diye konuştu.

Irak hükümetinin saldırılar karşısında gerekli tavrı göstermemesini de eleştiren Şemo, “Irak’a soruyoruz; hani devletiniz? Hırsızlık yapacağınıza Şengal’e gözlerinizi çevirin. Irak’ın Şengal ve Êzidî halkına yönelik gerçekleştirilen saldırılara karşı tutum alması gerekiyor. Irak’ı, Türk devletinin saldırılarının önünü almaya çağırıyoruz.”

TAJÊ Üyesi Neam Bedel de “Irak’ı, saldırılara ortak olduğu için kınıyoruz. Irak, vatandaşı olan yurttaşları koruyamıyorsa hiçbir egemenlik hakkı ortada kalmamıştır. Irak, saldırılara karşı bir tutum almazsa, bu saldırıların ortağıdır.”