Şehit HPG gerillası Tîrêj Roj için Şengal’de taziye çadırı

Medya Savunma Alanlarında 24 Ekim 2020’de şehit düşen HPG gerillası Tîrêj Roj için Şengal’de taziye çadırı kuruldu.

Şengal’de bulunan Geliye Rimê’de aile evinin önünde kurulan taziye çadırını çok sayıda yurtsever, aile dostları ve Şengal kurumları ziyaret etti.

Törende aile adına konuşan Şehit Tîrêj Roj’un annesi Berfê İlyas, “Şehit Tîrêj Roj, yalnızca bizim değil Kürt halkının şehididir. Halkı için canını feda etmiştir. Onunla gurur duyuyoruz” dedi.

YJŞ ve YBŞ adına söz alan Viyan Hebabî, fermanın ardından Şehit Tîrêj Roj gibi kahramanların çıktığını belirtti.

Viyan Hebabî, “Tîrêj arkadaş, yurtsever bir aileden gelmektedir. Ailesi ferman sırasında büyük bir güç ve kararlılıkla mücadele etti. Şehit Tîrêj arkadaş da cesaretini ailesinden alarak fermanın intikamını almak amacıyla yönünü dağlara çevirdi. Kültür ve dilimizi savunma için nerede olursa olsun düşmanla mücadele edeceğiz. DAİŞ çetelerini ülkemizden temizlemek amacıyla Raqqa’ya giderek mücadeleye devam etti” şeklinde konuştu.

Êzidî Özgür Kadın Hareketi (TAJÊ) adına konuşan Dayê Şemê Remo, “Halkı uğruna mücadele edenler sınır tanımıyor. Çocuklarımızın arasında hiçbir fark yoktur. Hepsi halkını savunmak için savaşıp şehit düşmüştür. Halkımız buna tanıklık ettiği için çocuklarıyla gurur duymalıdır” ifadelerini kullandı.

Şengal Özerk Yönetimi Eş Başkanı Xwedêda İlyas, “Şehit Tîrêj, ferman sırasında DAİŞ çetelerinin terörüne karşı mücadele saflarına katıldı. Şu anda bile işgalci Türk devleti gerillalara saldırmaktan geri durmuyor. Gençlerimiz gerillaların mücadelesine destek vermeli ve sahip çıkmalıdır” diye konuştu.

Konuşmalardan sonra Şehit Tîrêj Roj’un yaşamı ve mücadelesinin anlatıldığı bir sinevizyon gösterimi yapıldı.