Şehit Herekol Hezex’ın taziyesine kitlesel ziyaret

HPG’li şehit Herekol Hezex’ın taziyesine yapılan ziyarette konuşan HDP Şirnex İl Eşbaşkanı Abdullah Güngen, “Öldürseler de tutuklasalar da bu mücadeleye inanmış kişileri yenemeyecekler” dedi.

Mêrdîn Kerboran’da (Dargeçit) işgalci Türk ordusu ile girdiği çatışmada Rodî Nalîn  (Orhan Elma) ile birlikte şehit düşen Herekol Hezex (Yunus Uras) için Şirnex’in Hezex (İdil) ilçesinde kurulan taziye, kitlesel ziyaret edildi.

Medeniyetler Beşiğinde Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma, Dayanışma, Birlik ve Kültür Derneği (MEBYA-DER) ile Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) yöneticilerinin de aralarında olduğu çok sayıda kişi taziyeyi ziyaret etti.

Taziyede konuşan Halkların Demokratik Partisi (HDP) Şirnex İl Eşbaşkanı Abdullah Güngen, “Acımız büyüktür. Fakat hayatın ve mücadelenin bir gerçekliğidir. 50 yıldır bu mücadele çok kişi hayatını verdi. Halkımız, varlığını kabul ettirmek için büyük bedeller ödedi ve ödüyor” dedi.

Güngen, şunları söyledi: “Kürt Halk Önderi Sayın Abdullah Öcalan’a yönelik ağırlaştırılmış bir tecrit uygulanıyor. Bunun yanında bu tecridin kırılması için zindanlarda arkadaşlarımız canlarını ölüme yatırmış. Tüm bunlar nedendir? Bunun tek amacı var o da Kürt halkı, varlığını ve mücadelesini daha da büyütsün diyedir. Bizler de onların yoldaşları olarak onların başlattığı mücadeleyi daha da ileriye taşımalıyız. Ne kadar öldürseler ya da tutuklasalar da bu mücadeleye inanmış kişileri yenemeyecekler.”