Şehit düşen 4 gerillanın kimlikleri açıklandı

HPG Basın İrtibat Merkezi, geçtiğimiz günlerde Hakkari, Dersim ve Siirt’te şehit düşen 4 gerillanın kimlik bilgilerini açıkladı.

HPG açıklamasında, Mahsum Devran ve Tekin Cilo isimli gerillaların 22 Haziran günü Siirt’te, Leheng Biryar isimli gerillanın 2 Temmuz günü Dersim’de, Ruken Kato isimli gerillanın da 7 Temmuz’da Hakkari’deki çatışmalarda şehit düştükleri belirtildi.

HPG sitesinde yayımlanan açıklama şöyle:

22 Haziran günü işgalci TC ordusu Siirt’in Pervari ilçesine bağlı Kato Heşet alanında bir operasyon başlatmıştı. Operasyonda güçlerimiz ile askerler arasında çatışma yaşanmış, bu çatışmada kahramanca savaşan Mahsum ve Tekin yoldaşlarımız şehadete ulaşmıştı.

Şehadete ulaşan iki gerillamızın kimlik bilgileri şu şekildedir;

Kod Adı: Mahsum Devran
Adı Soyadı: Halil Atabey
Doğum Yeri: Şırnak
Anne - Baba Adı: Ayşe - Alaaddin
Şehadet Tarihi ve Yeri: 22 Haziran 2017 / Siirt

 

Kod Adı: Tekin Cilo
Adı Soyadı: Muhemmed Reşo
Doğum Yeri: Efrin
Anne - Baba Adı: Cemale - Hüseyin
Şehadet Tarihi ve Yeri: 22 Haziran 2017 / Siirt

10 Temmuz günkü açıklamamızda, 2 Temmuz günü Dersim’in Pülümür ilçesine bağlı Şehit Hasan alanında gerillalarımız ile düşman askerleri arasında çatışma yaşandığını ve bu çatışmalarda bir arkadaşımızın kahramanca savaşarak şehit olduğunu belirtmiştik. Şehadete ulaşan gerillamızın kimlik bilgileri şu şekildedir;

Kod Adı: Leheng Biryar
Adı Soyadı: Hadi Emini
Doğum Yeri: Selmas
Anne - Baba Adı: Xorşit - Hüseyin
Şehadet Tarihi ve Yeri: 2 Temmuz 2017 / Dersim

10 Temmuz günkü açıklamamızda, 7 Temmuz günü işgalci TC ordusunun Hakkari’nin Gever ilçesine bağlı Xırvate karakolu çevresinde bir operasyon başlattığını ve işgalci güçler ile çatışmaya giren bir gerillamızın şehit olduğunu belirtmiştik. Şehit olan gerillamızın sicil bilgileri şöyledir;

Kod Adı: Ruken Kato
Adı Soyadı: Gülsin Özdemir
Doğum Yeri: Şırnak
Anne - Baba Adı: Emine - Abuzit
Şehadet Tarihi ve Yeri: 7 Temmuz 2017 / Hakkari