Özgürlük Yürüyüşü Kop'ta karşılandı: Bijî Serok Apo!

Büyük Özgürlük Yürüyüşü'nü sürdüren yürüyüşçüler, Kop ilçesinde "Bijî Serok Apo" sloganıyla karşılandı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü ve Kürt sorununun çözümü için başlatılan Büyük Özgürlük Yürüyüşü 5’inci gününde devam ediyor. Yürüyüşün Qers kolu, sabah saatlerinde Mûş’un Milazgir (Malazgirt) ilçesinde halkla buluştu. Yürüyüşçüler, daha sonra 3 kilometrelik uzaklıkta bulunan Kop ilçesine yürüdü. Yürüyüş boyunca, “Bijî berxwedana Îmraliyê”, “Bijî berxwedana zindanan”, “Bê Serok jiyan nabe” ve “Kahrolsun 15 Şubat komplosu” sloganları atıldı. Çevredeki halk da zafer işaretleriyle yürüyüşü sahiplendi.

'TECRİT SÜRDÜKÇE KİMSE ÖZGÜR OLAMAZ'

İlçe merkezinde yapılan eylemde konuşan Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Kadın Meclisi Sözcüsü Berivan Bahçeci, İmralı tecridine işaret ederek, "25 yıldır Sayın Öcalan büyük bir tecrit altında. 3 yıldır da ağır bir tecrit var. Bu tecrit hayatımızın tüm alanlarında devam ediyor. Bu tecridi asla kabul etmeyeceğiz. Tecridi kırana kadar mücadele edeceğiz. Tecrit kırılmadan ülkedeki hiçbir sorunun çözülmeyeceğini biliyoruz. Kürt sorununun muhatabı Sayın Öcalan’dır. Bu tecrit devam ettikçe bu ülkede hiç kimse özgür bir şekilde yaşayamaz" diye konuştu.

 Konuşmaların ardından DEM Parti binasına geçildi. Burada Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın savunmalarından ve görüşme notlarından pasajlar okundu. Halk, uzun bir süre “Bijî Serok Apo” sloganı attı.