Özgürlük Yürüyüşçüleri Kanîreş'te karşılandı

Büyük Özgürlük Yürüyüşü Kanîreş ilçesinde devam etti.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü ve Kürt sorununun demokratik çözümü için başlatılan Büyük Özgürlük Yürüyüşü, 7’nci gününde devam ediyor. Yürüyüşün Qers kolunda yer alan siyasetçi ve demokratik kitle örgütü temsilcileri, Çewlîg’in Kanîreş (Karlıova) ilçesine ulaştı. Yürüyüşçüler, ilçe girişinde karşılandı ve ardından ilçe merkezinde "Bijî berxwedana İmraliyê" sloganıyla yürüdü.

'BURASI BİZİM VATANIMIZ'

Yürüyüş sonrası konuşan DEM Parti Milletvekili Ömer Öcalan, "Mehmet Karasungur, Mazlum Doğan, Hayri Durmuş’u anıyorum. Onlar bedenlerini ölüme yatırdılar ve büyük bedel verdiler. İşte torunlarınız sizin izinizde yürüyorlar. Burası Kurdistan’dır ve burası bizim vatanımızdır. Biz eşit ve özgür yaşamak istiyoruz. Qers’ten başlayarak buraya kadar geldik. Sayın Öcalan’ın özgürlüğü için yürüyoruz. Ülkemizin özgürlüğü, halkımızın özgürlüğü için yürüyoruz. Biz de diğer halklar gibi statü sahibi olmak istiyoruz. Kürt sorununun çözülmesini istiyoruz. İmralı’da Sayın Öcalan üzerinde büyük bir hukuksuzluk var. Neden Sayın Öcalan ile görüşmeye izin vermiyorsunuz? Bu düşman hukukudur. Bizim taleplerimiz meşru ve haklıdır. Bu haklarımız için mücadele etmeye devam edeceğiz" diye konuştu.

 'TÜM İMKANLARINI KÜRTLERİ YOK ETMEK İÇİN KULLANIYORLAR'

Ömer Öcalan, şunları söyledi: "Kürt sorununun Sayın Öcalan'ın muhataplığında çözülmesini istiyoruz. Şu an devlet tüm ekonomisini Kürtleri yok etmek için kullanıyor. Bu ülkenin parası neden savaşa harcanıyor? Türk ve Kürt halkının paralarını bu halkı ezmek için kullanmayın. Bu halkın çocukları artık ölmesin istiyoruz."

Açıklama sonrası bir kahvehanede halkla bir araya gelindi. Abdullah Öcalan’ın görüşme notlarından bölümler okundu. Yürüyüşçülerin bir sonraki durağı Xarpêt’in Dep (Karakoçan) ilçesi.