‘Özakça ve Gülmen’in durumundan AKP hükümeti sorumludur’

Mardin’de basın açıklaması düzenleyen KESK Mardin Şubeler Platformu, gözaltında olan Gülmen ve Özakça’nın sağlık durumlarına dikkat çekerek, olası bir durumda sorumluluğun AKP hükümetinde olduğunu belirtti.

Yüksel Caddesi'nde 75 gündür açlık grevinde olan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'nın gözaltına alınmasının ardından birçok kentte protesto eylemleri düzenlendi.

Mardin’de de açlık grevine destek olmak için Karayolları Parkında bir araya gelen eylemciler “KHK’ler iptal edilsin, işimizi geri istiyoruz. 264 gündür adalet bekliyoruz” pankartı açtı.

“İşimizi geri istiyoruz” sloganı atan platform üyeleri, 5 dakikalık oturma eylemi yaparak, basın açıklaması düzenledi.

KESK Mardin Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Adına basın açıklamasını okuyan Eylem Ergün, gözaltına alınan Gülmen ve Özakça’nın sağlık ve yaşamlarından endişe ettiklerini dile getirdi.

‘SORUMLU AKP HÜKÜMETİDİR’

Üyelerinin açlık grevinde kritik bir döneme girdiklerine dikkat çeken Ergün, şunları belirtti: “Gece baskınlarıyla gözaltına alınmalarının en naif tanımı işkencedir. Kaldı ki ortada bir suç aranıyorsa yüz binin üzerindeki emekçinin haksız ve hukuksuz biçimde edilmesinde ve en temel haklarını kullanabilmelerinin fiilen engellenmesinde aranmalıdır. KESK Mardin Şubeler Platformu olarak belirtmek isteriz ki, sağlık durumları nedeniyle büyük hassasiyet gösterilmesi gereken her an sağlık durumlarını kötüye götürebilecek bir enfeksiyonu kapabilme ihtimali olan üyelerimiz Gülmen ve Özakça’nın derhal serbest bırakılmasını istiyoruz. Onların iradelerini yok sayabilecek gözaltı süresince karşılaşabilecekleri her türlü olumsuz durumdan ve riskten KP Hükümeti olacaktır.”

Gözaltında olan Özakça ve Gülmen’in taleplerinin derhal karşılanması çağrısı yapan Ergün, “Yaşamlarına sağlıklı biçimde devam edebilmeleri ve 21 Mayıs günü gözaltına alınan Eğitim-Sen Genel Merkezi Kadın Sekreteri Ebru Yiğit’in serbest bırakılmasını istiyoruz. Haksız ve hukuksuz ihraç edilen herkesin görevine iade edilmesini istiyoruz” dedi.