Ömer Öcalan: AKP'ye büyük öfke var; 24 Haziran'da görülecek

HDP Milletvekili Adayı Ömer Öcalan, HDP'nin Türkiye halklarının çatı partisi ve vicdanın ittifakının adresi olduğunu belirtti. Öcalan, AKP'ye büyük bir öfke oluştuğuna dikkat çekerek, "AKP halkı yoksullaştırdı" dedi. 

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Urfa Milletvekili Adayı, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın yeğeni Ömer Öcalan, adaylığı ve HDP’nin politikaları hakkında ANF’ye konuştu.

‘HDP İNSAN ÖZÜNE DÖNÜŞÜN PROJESİDİR’

Öcalan, HDP’nin renklerin ve tüm inançların temel adresi olduğuna vurgu yaparak, devamında şunları kaydetti:

"HDP, tüm Türkiye halklarının çatı partisidir, halkların ortak vicdan adresidir. Kürt, Arap, Süryani, Alevi, Êzidî, Müslüman, tüm inanç ve etnik aidiyetler HDP çatısı altında bir arada bulunabiliyorlar. HDP bu topraklardaki bir zenginliği ifade ediyor. HDP projesi insan özüne dönüşü ifade ediyor. Bu sebeple HDP içinde kendimizi buluyoruz. Bugün değil, yıllardır HDP çatısı altında siyasi çalışmalar yürütüyoruz. HDP demokrasi, özgürlük, barış ve adaletin adresidir. Herkes AKP iktidarının halklara bir şey vermediği noktasında hemfikirdir. Türkiye halklarının HDP’ye ihtiyacı var.’’

‘TÜM BARAJLARI YIKACAĞIZ’

Öcalan, HDP'nin baraj altında bırakılmak istendiğine vurgu yaparak, şöyle devam etti:

"Yüzde 10 barajının Kürtlerin barajı geçmemesi için konulduğu her kesin malumudur. Şimdi de Kürtleri Meclis dışında bırakma amacı var. Herkesin HDP’nin bir baraj sorununun olmadığını bilmesi gerekiyor. HDP’nin baraj altında bırakılması için yoğun saldırılar var. 24 Haziran’da Kürtler tüm barajları yıkıp, zulmü sona erdirecek. Türkiye’de her zaman sistem Kürt karşıtı bir pozisyonda olmuştur ve Kürtlerin bir statü sahibi olması istenmemiştir. Bu sebeple hepimizin 21. Yüzyılda bir statü sahibi olmamız için çabalaması gerekiyor. Eğer bunu başaramazsak, bir statü elde edemezsek, saldırılar daha da kapsamlı hale gelir. AKP tüm planlarını HDP üzerine inşa etmiş durumda; her zamanki gibi halkların iradesiyle oynamaya çalışıyor. HDP, Urfa’da birinci parti olacak ve cumhurbaşkanlığına verilecek oylar da Demirtaş’a gidecek.’’

‘HDP ÇÖZÜM ADRESİDİR

Öcalan, Türkiye’deki sorunlara ve çözüm yöntemlerine dikkat çekerek, çözümün sadece HDP’yle gelebileceğini belirtti. Öcalan, "Bu ülkede Kürt, Arap, Alevi, Êzidî, Süryani ve Türk sorunu vardır. Biz bu sorunları ayrıştırmak istemiyoruz. Bu sorunlar oldukça ülke ekonomisine de etkide bulunurlar. AKP iktidarı savaşa yönelmiş durumda ve sürekli savaş araçlarına harcama yapıyor. Bu ülkede halklar sorunu var, savaş araçlarına ihtiyaç yok. HDP’nin tüm Türkiye’ye yönelik projeleri var ve HDP’yle birlikte Türkiye’yi aydınlık bir gelecek bekliyor" dedi.

‘AKP YOKSULLAŞTIRDI; HALK PERİŞAN'

"HDP ile Urfa’nın başlıca sorunları çözüme kavuşacaktır" diyen Öcalan, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Urfa büyük bir kent ve iki milyon nüfusa sahip. Savaş sürecinden dolayı da gittikçe halk Urfa'ya göç etmek zorunda kalıyor. Urfa’da işsizlik sorunu almış başını gidiyor. Binlerce yurttaşımız kavurucu yaz sıcağında iş bulmak ve çalışmak için farklı memleketlere gitmek zorunda kalıyor. Urfa toprağıyla çok zengin bir memleket. Fakat AKP’nin politikalarından dolayı bölge çok yoksul ve perişan durumda. Bu durum HDP’yle değişecek ve Urfa’nın sorunları çözüme kavuşacak."

'AKP'YE BÜYÜK BİR ÖFKE VAR'

Urfa’daki seçim çalışmalarına da değinen Öcalan, şunları belirtti: “Urfa’da seçim çalışmalarımız tüm sıcaklığıyla devam ediyor ve her yerde halkımız davul ve halaylarla bizi karşılıyor. Bu halkın bir talebi var, sadece barış ve huzur içinde yaşamak istiyorlar. Gittiğimiz her yerde AKP’ye karşı büyük bir tepki ve öfke var. Bundan dolayı gittiğimiz her yerde sıcak karşılanıyoruz. Halkımıza güveniyoruz ve 24 Haziran’da başaracağız. Bu ülkede yeni bir sayfa açma zamanı ve artık HDP zamanıdır.’’

‘KÜRT HALKI TECRİDİN HESABINI SANDIKTA SORACAK’

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a dönük uygulanan ağırlaştırılmış tecride de değinen HDP Urfa Milletvekili Adayı Ömer Öcalan, şunları ifade etti:

“Kürt halkı tecridin hesabını 24 Haziran’da sandıklarda soracak. Türkiye barış ve huzurunun anahtarı İmralı’dır. Devlet de bunu çok iyi bilmekte ve bundan dolayı Öder Apo’ya karşı ağırlaştırmış bir tecrit uyguluyor. 2013-2014 yılında Önder Apo tarafından bir huzur ortamı ve süreci başlatıldı. Devlet Kürt sorununda büyük gelişmelerin yaşandığını ve Kürt kazanımlarına dönüştüğünü, Kürtlerin statü sahibi olmaya doğru gittiğini görünce, süreci bitirdi ve tecridi ağırlaştırdı. En son Önder Apo’nun kardeşi Mehmet Öcalan İmralı’ya gidip görüşmüştü ve Önder Apo barış ve huzura ilişkin görüşlerini dile getirmişti. Fakat AKP hükûmeti bu ülkenin barış ve huzurundan korkuyor. Kürt halkı her zaman olduğu gibi önderine sahip çıkıyor ve en güçlü cevabı da 24 Haziran’da verecektir.”