İmralı tecridine karşı Adalet Nöbetleri sürüyor

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın fiziki özgürlüğü için Amed, Wan, İstanbul, Adana ve Mersin’de başlatılan Adelet Nöbetleri sürüyor.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın fiziki özgürlüğü ve Kürt sorununa çözüm için Amed’de Tutuklu Hükümlü Aileleri Yardımlaşma Derneği (TUAY-DER), Mersin'de Çukurova Tutuklu ve Hükümlü Aileleri ile Yardımlaşma Derneği (Çukurova TUAY-DER), Adana’da Akdeniz Tutuklu ve Hükümlü Aileleriyle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (AATUHAY-DER) ve Wan’da Tutuklu ve Hükümlü Aileleriyle Yardımlaşma Derneği (TUHAY-DER), İstanbul’da ise Marmara Tutuklu Aileleri ile Yardımlaşma Derneği’nin (MATUHAYDER) başlattığı Adalet Nöbeti sürüyor.  

WAN

Wan’da TUHAY-DER ve tutsak yakınları tarafından başlatılan Adalet Nöbeti, 11’inci gününde sürüyor. Nöbet eylemini, Şax (Çatak) ve Mükus’ten (Bahçesaray) gelen halk ile Barış Anneleri ziyaret etti.  Adalet Nöbeti eylemine ilişkin konuşan Wan TUHAY-DER yöneticisi Sosin Oktay, halkın açlık grevlerine sahip çıkması gerektiğini belirterek, “Sayın Öcalan ve tüm tutsakların özgür olmasını istiyoruz” dedi. Ardından konuşan DEM Parti Şax ilçe Eşbaşkanı Tayyip Balka ise tutsaklar ve Adalet Nöbetine giren annelere omuz verilmesi gerektiğini söyledi.

Tutsak yakını Aslıhan Timur da “Eğer birlik olursak, bu tecridi kıracağız. Adalet Nöbeti’miz amacına ulaşana kadar devam edecektir" dedi.

Nöbette Dengbêj Meryem kilamlar seslendirdi.

İSTANBUL

İstanbul’da tutsak yakınlarının başlattığı Adalet Nöbeti DEM Parti Bağcılar İlçe Örgütü’nde 3’üncü gününde devam etti. Eylemin sürdüğü salona, “Özgür yaşamın inşası için tecridi kıralım zindanlara ses olalım” ve “Adalet için tecridi kıralım toplumsal barış için zindanlara ses olalım” pankartları asıldı.

Marmara Tutuklu Aileleri ile Yardımlaşma Derneği (MATUHAYDER) Eşbaşkanı Dilek Sönmez,  tutsakların taleplerinin toplumun her kesimine ulaşması için yeni yol ve yöntemler deneyeceklerini söyledi. Tutsakların taleplerine ilişkin sticker çalışması yapacaklarını belirten Demir, dayanışmayı  daha da büyütmenin önemine dikkat çekti.

ADANA

AATUHAY-DER binasındaki Adalet Nöbeti, Barış Anneleri ve tutsak yakınlarının katılımıyla 12 gündür devam ediyor. Nöbet eylemini, kentteki siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcileri ziyaret ediyor.  Nöbette yer alanlar, tüm kesimlerin tutsaklarla dayanışmaya çağırıp, Abdullah Öcalan'ın fiziki özgürlüğünü talep etti.

MERSİN

Mersin’de Çukurova TUAY-DER tarafından başlatılan Adalet Nöbeti, 12’nci gününde devam etti. Nöbete, birçok sivil toplum örgütünün temsilcisi katıldı. Açıklama yapan Çukurova TUAY-DER Eşbaşkanı Ergin Altundaş, Adalet Nöbeti ve açlık grevinin kolektif bir iradeyle sürdüğünü belirtti. Eylemde, Tekirdağ 1 No’lu F Tipi Cezaevinde açlık grevini sürdüren Hüseyin Bektaş'ın mesajı dinletildi.  

Nöbet daha sonra annelerin ve dengbejlerin kilamları ile devam etti.

AMED

TUAY-DER öncülüğünde Amed’te başlatılan Adalet Nöbeti, DEM Parti'nin Rezan (Bağlar) ilçe binasında 12’nci gününde devam etti. Eylemin sürdüğü salona, "Adalet için tecridi kıralım, toplumsal barış için zindanlara ses olalım" pankartı asıldı. Eylemciler Türkçe ve Kürtçe "Tecrit insanlık suçudur" yazılı beyaz önlükler giydi.

Adalet Nöbetini, DBP Amed İl Eşbaşkanı Mehmet Şirin Gürbüz, Amed Göç Edenlerle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (GÖÇ-DER) yetkilileri ile çok sayıda kişi ziyaret etti. Adalet Nöbeti'ne katılanlar, cezaevlerinde ölümler yaşanmadan tecridin kaldırılması için çağrı yaptı.

Eylemciler, eylemlerini “BijÎ Berxwedana zindana” sloganları, zılgıtlar ve seslendirdikleri direniş şarkılarıyla devam ettirdi.