Çukurca’da eylem, gerilla alanlarına hava saldırısı

HPG Basın İrtibat Merkezi, Çukurca’da düzenlenen eylemde ölü ve yaralı askerlerin olduğunu söyledi. HPG, hava saldırısında hayatını kaybeden iki gerillanın kimliklerini açıkladı.

HPG Basın İrtibat Merkezi (HPG-BİM) gerilla güçlerinin Hakkari’nin Çukurca ilçesinde Türk ordusuna düzenlediği eylem ve Türk savaş uçaklarının Medya Savunma Alanları’na yönelik bombardımanına ilişkin yazılı açıklama yaptı.

HPG-BİM’in verdiği bilgiler şöyle:

ÇUKURCA’DA EYLEM

29 Aralık günü saat 12.00’da güçlerimiz, Hakkari’nin Çelê (Çukurca) ilçesine bağlı Çeperê Şêxa karakoluna yönelik bir eylem düzenlemiştir. Düşman yerleşkesinin yoğun ateş altına alındığı bu eylemde ölü ve yaralı asker sayısı tespit edilememiştir. Eylem ardından işgalci güçler Orê köyü çevresini obüs ve havan topları ile bombalamıştır.

İKİ GERİLLA HAVA SALDIRISINDA HAYATINI KAYBETTİ

29 Aralık günü işgalci TC ordusuna ait savaş uçakları Medya Savunma Alanları’na yönelik hava saldırıları gerçekleştirmiştir. İşgalci güçlerin düzenlediği hava saldırılarında Gelhat ve Keskin yoldaşlarımızı şehadete ulaşmıştır.

Şehit arkadaşlarımızın sicil bilgileri şöyledir;

Kod Adı: Gelhat Babındak
Adı Soyadı: Mahmut Selçuk
Doğum Yeri: Şırnak
Anne - Baba Adı: Şirin - Mehmet
Şehadet Tarihi ve Yeri: 29 Aralık 2017 / Medya Savunma Alanları

 

Kod Adı: Keskin Memita
Adı Soyadı: Yunus Çelik
Doğum Yeri: Erzurum
Anne - Baba Adı: Adile - Süleyman
Şehadet Tarihi ve Yeri: 29 Aralık 2017 / Medya Savunma Alanları

Gelhat Babındak arkadaşımız, yurtsever bir ailede ve çevrede dünyaya gelmiş ve erken yaşlardan itibaren de Kürt Özgürlük Mücadelesiyle tanışmıştır. Düşmanın Kürt halkına topyekun saldırılarını arttırdığı bir dönemde özgürlük saflarına katılan Gelhat arkadaşımız, gerillaya geldiği ilk andan itibaren özverili ve cesurca bir katılımın sahibi olmuştur. Botan bölgemizin yurtsever ve savaşçı kişiliğini, özgürlük mücadelesinde edindiği birikimle birleştiren Gelhat arkadaşımız son ana kadar da faşist TC devletine karşı yürütülen savaşta aktif bir katılım göstermiştir.

Keskin Memita arkadaşımız, düşmanın halkımıza en fazla saldırdığı ve asimilasyon politikalarını yoğunlaştırdığı bir Kürt şehri olan Erzurum’da dünyaya gelmiştir. TC’nin asimilasyon politikalarına karşı kendi öz değerlerini koruyan ve düşmanın saldırılarına karşı boyun eğmeyen toplumsal gerçeklik içerisinde büyüyen Keskin arkadaşımız, TC faşizminin Kürt halkına vahşice saldırdığı bir dönemde gerilla saflarına katılmıştır. Düşman gerçekliğini yakından gören ve tanıyan Keskin arkadaşımız mücadele içerisinde sadeliği, mütevaziliği ve emekçiliği ile tanınan bir arkadaşımız olmuştur. AKP-MHP faşizmine karşı yürütülen savaş içerisinde bir an bile durmayan ve mücadeleye azimle katılan Keskin arkadaşımız şehit düştüğü ana kadar da halkımızın ve Önder Apo’nun özgürlüğü için çalışmıştır.

Yaşadığımız bu kayıplardan dolayı başta şehit düşen her iki arkadaşımızın değerli aileleri olmak üzere tüm yurtsever halkımızın başı sağ olsun diyoruz ve şehitlerimizin ideali olan özgür Önderlikle Özgür Kürdistan’ı kurma sözümüzü bir kere daha yineliyoruz.