‘Zap ve Avaşîn direnişi ile düşmanı yenilgiye uğratacağız’

"Kanımızın son damlasına kadar direneceğiz" diyen gerillalar, işgalci Türk devletinin bütün saldırılarına rağmen Zap ve Avaşîn direnişi ile düşmanı yenilgiye uğratacaklarını söyledi.

YJA Star gerillası Baharîn Welat Şemzînan ve HPG gerillası Ferhad Şengal, Türk devletinin Medya Savunma Alanlarına işgal saldırılarını ve gerillanın direnişini ANF’ye değerlendirdi.

Türk devletinin KDP işbirliği ile yaptığı işgal operasyonlarına korucuların da katıldığını söyleyen Baharîn Welat Şemzînan, koruculara şu çağrıda bulundu: “Şu anda Medya Savunma Alanlarında büyük bir direniş var. Bu direniş Kürt halkının varlığıdır. Bu nedenle Kürt halkının özgürlük mücadelesine korkusuzca katılmaları gerekiyor. Halkın kendine inancı var. Korucular da ihanetten vazgeçmeli ve silahlarını bırakmalı. İşgalci Türk ordusu korucuları kullanarak savaş alanına gönderiyor. Korucular da bunun farkına varmalı artık. Kültürlerine, topraklarına dönmeliler. Halk ve gerilla ile özgürlük mücadelesine katılmalı. Bizler de Rêber Apo’nun ideolojisi doğrultusunda Zap ve Avaşîn direnişi ile işgalci düşmanı yenilgiye uğratacağız.”

 GERİLLA DİRENİŞİ TÜRK DEVLETİNİN HAYALLERİNİ YERLE BİR ETTİ

Türk devletinin temel amacının Medya Savunma Alanlarını işgal etmek olduğunu belirten HPG gerillası Ferhad Şengal ise şöyle konuştu: “Gerilla direnişi Türk devletinin amacını yerle yeksan ederek, yerleşme ve ilerlemesinin önünü kesti. Biz gerillalar kanımızın son damlasına kadar direneceğiz. Türk devletinin planlarını gerçekleştirmesine izin vermeyeceğiz.

Türk devleti son yıllarda bölgelerimize yönelik saldırılarını yoğunlaştırdı. Ancak ellerindeki teknik ve uçaklara rağmen gerilla direnişini aşamıyorlar. Askerin savaşma iradesi yoktur. Bizler sadece Kürdistan için savaşmıyoruz. Elbette önceliğimiz Kürdistan ancak bunun yanında Arap halkının da, ezilen diğer halkların da özgürlüğü için savaşıyoruz. Türk devletinin saldırılarına karşı tek ruh ve yek vücut olarak savaşıyoruz. Ben de bu amaçla gerillaya katıldım. Şunu anladım ki Ortadoğu halklarının tek umudu PKK’dir. Omuzlarımızdaki yük Önder Apo’nun verdiği emek ve mücadele kadar değil, Önder Apo devrimci halk savaşının başlangıcından bu yana tarihten silinmeye çalışılan bir halkın yükünü omuzladı.”