YPS: Şırnak’ta 15, sur’da 7 çete öldürüldü

YPS Genel Koordinasyonu, Türk devletinin çetelerine yönelik Şırnak ve Sur’da gerçekleştirilen eylemlerde 22 çetenin öldürüldüğünü 26’sının da yaralandığını bildirdi.

Yekîneyên Parastina Sivîl (YPS) Genel Koordinasyonu, faşist AKP hükümetinin Kürdistan'daki özyönetim alanlarına yönelik başlatmış olduğu topyekun savaş konseptinin devam ettiğini belirtti. YPS, güçlerinin özyönetim alanlarında çetelerin saldırılarına karşı öz güçleri ve iradelerine dayanarak tarihsel bir direniş sergilediğini vurguladı.

“Bu çerçevede güçlerimiz birçok eylem yapmış yapılan eylemlerde Şırnak’ta 15 çete öldürülmüş 24 çete yaralanmıştır. Yine Sur’da 7 çete öldürülmüş 2 çete yaralanmıştır” denilen YPS açıklamasında çatışmaların ayrıntılarına ilişkin şu bilgiler verildi: 

“Şırnak merkezde 5 Şubat günü Bahçelievler polis karakoluna güçlerimiz eylem yapıyor. Güçlerimiz karakolun 4 mevzisini düşürdükten sonra karakola giriyorlar. Bu baskın eylemi yaklaşık 20 dakika sürüyor. Daha sonra karakola gelen çete takviyesi ile çatışmalar yoğunlaşıyor. Güçlerimiz gelen bu takviyenin bir Kobra tipi aracını imha ediliyor. Bu çatışma esnasında güçlerimiz bir keşif uçağını da imha ediyor. Bu eylemde toplam 11 çete öldürülürken, 24 çete de yaralanıyor. Burada 6.30 saat çatışmalar aralıksız devam ediyor. Bu eyleme fedai ruhlarını katarak katılım sağlayan 5 savaşçımız kahramanlık örneği bir mücadele direnişi sergileyerek şehitler kervanına katılıyor.

Dün sabah saat 8'de Dicle Mahallesi’nde bulunan termal kamera güçlerimizce imha ediliyor. Yine bu saatlerde Cizre’den Şırnak’a gelen ve içinde 20 uzman çavuşun olduğu araç güçlerimizce hedef alınıp vuruluyor. Bu araçtaki 4 uzman çavuş öldürülüyor.

Bu eylemler Şırnak merkez geneline yayılmış ve yer yer devam etmektedir. Şırnak’ta çeteler sivilleri hedeflerine almış ve vurmaktadır. Çetelerin bu saldırıları sonucu 1 çocuk yaralanmış, Mehmet Sıddık Tekman adındaki yurttaş katledilmiştir.”

SUR’DA 7 ÇETE ÖLDÜLDÜ

Sur’da yaşanan çatışmalarda 7 çetenin öldürüldüğünü belirten YPS, “5 Şubat günü Amed-Sur’da saat 1 civarında Dört Ayaklı Minare’de sızma yapmak isteyen çeteler güçlerimizce hedef alınıp vurulmuştur. Burada 3 saray çetesi öldürülmüş 2 tane yaralanmıştır.

Yine aynı saatlerde Emniyet Fırını civarında güçlerimiz çeteleri vuruyor burada 1 çete daha öldürülüyor.

Aynı gün öğle saatlerinde Paşa Hamamı’nda çeteler sızma yapmak isterken güçlerimiz bu çeteleri vuruyor çetelerin net kaybı burada tam bilinmiyor.

Emniyet Fırını ve Karakeniz Sokağı arasında güçlerimiz çetelere dönük eyleminde 1 çete öldürülmüştü.

4 Şubat günü öğleden sonra Dört Ayaklı Minare’nin yanından sızma yapmak isteyen düşmanı güçlerimiz fark edip vuruyor. Burada net 2 çete öldürülüyor.

Yine aynı saatlerde Hasırlı etrafında dolaşan 2 askeri güçlerimiz vuruyor. Bunların akıbeti net bilinmiyor. Bu askerlerden biri kadındır.

4 Şubat sabah saat 7.30'da bir savaşçımız şehit düşmüştür.

Ayrıca çeteler 14 yaşındaki Cihat Morgülü'de katletmiştir.”

YPS SAVAŞÇISININ KİMLİK BİLGİLERİ

Yaşamını yitiren YPS savaşçısının kimlik bilgileri şöyle:

Adı: Welat Bilen

Anne-Baba: Bakız-Mehmet Tahir

Doğum:1994 Mardin/Kızıltepe