YPG: Sivilleri kurtarmaya giden 4 savaşçımızı Türk ordusu esir aldı

YPG Basın Merkezi, Türk ordusu ve ona bağlı çetelerin El-Kusa köyüne saldırırken sivilleri kurtarmak amacıyla bölgeye giden 4 YPG savaşçısının Türk ordusu ve çetelerin pususuna düşerek, esir alındığını belirtti.

Yazılı bir açıklama yapan YPG Basın Merkezi, “Türk ordusuna ait savaş uçakları 28 Ağustos’ta Cerablus’un güneyinde yer alan El-Kûsa köyünü bombalamıştır. Bombardıman sonucunda onlarca sivili katledilirken, onlarcası da yaralanmıştır. Katliam saldırısı sonrasında bölgeye yakın olan Cerablus Askeri Meclisi Komutanlık Merkezi yaralı sivillerin kurtarılması ve yaralıların tedavisi için acil yardım çağrısında bulunmuştur.

Yapılan çağrı üzerine Qereqozax köprüsünde bulunan 4 kişilik bir birimden oluşan bir birliğimiz hızlı bir şekilde bölgeye ulaşmak istemiştir.  Ancak Türk ordusu ve çeteleri güçlerimizin içinde bulunduğu aracı pusuya düşürerek 4 savaşçımızı esir almıştır.

Savaşçılarımızın sağlığından ve yaşamından Türk devleti ve Türk ordusunu sorumlu tuttuğumuzu kamuoyuna duyuruyoruz” dedi.