YPG’den intikam eylemleri: 19 işgalci öldürüldü

YPG, işgalci Türk devletinin SİHA ile Eyn İsa’da düzenlediği saldırıya beş misilleme eylemi ile yanıt verdi, 19 işgalci öldürüldü.

YPG Basın İrtibat Merkezi, Türk devletinin işgali altındaki bölgelerde beş eylem düzenlendiğini bildirdi.

Açıklama şöyle:

“İşgalci Türk ordusu bölgelerimize yönelik saldırılarını her geçen gün daha da artırdı. Bombardıman saldırıları her gün aralıksız devam ediyor. En son 16 Eylül'de Eyn Îsa'ya SİHA saldırısı düzenledi. Bu saldırı sonucunda yoldaşlarımız, değerli komutanlarımız Rojhat Karakoçan ve Doğan Amanos şehit oldu. Bu saldırılara karşılık vermek, Şehit Rojhat ve Şehit Doğan’ın intikamını almak için 16, 18, 20 ve 21 Eylül tarihlerinde işgal altındaki bölgelerde 5 intikam eylemi gerçekleştirildi.

Eylemler sonucunda işgalci Türk ordusuna bağlı 8 asker öldürüldü. Düşman cenazelerinin üzerine gelemeyince askerlerin cenazeleri köylüler tarafından kaldırıldı. Öte yandan, bir zırhlı araç ve bir mevzi imha edildi, 11 işgalci çete öldürüldü, 12 çete yaralandı. 4 adet AK-47, 2 adet AK-47 şarjörü, bir AK-47 raxtı, bir B-7, gece dürbünü ve bir gündüz dürbüne el konuldu.

İşgalci Türk devletinin Savunma Bakanlığı, 18 Eylül’den bu yana kayıplarımızla ilgili asılsız haberler yayınlıyor. Son 4 günde 38 savaşçımızın şehit düştüğü iddiaları doğru değil.

İşgalci Türk devleti, özel savaş yürüterek kayıplarını gizlemek ve gerçeğin aksini göstermek için bu şekilde yalan haberler yayıyor.”