YJA STAR, şehit düşen komutan Sozdar Cudî’yi andı

YJA STAR Merkez Karargâh Komutanlığı, mayıs 2021’de Mardin’de şehit düşen Eyalet Komutanı Sozdar Cudî’yi andı.

Yazlı bir açıklamada bulunan YJA STAR Merkez Karargâh Komutanlığı, 8 Mayıs 2021’de Mardin’in Bagok bölgesinde şehit düşen Sozdar Cudî kod adlı Menal Yusuf’u andı.

Açıklamada şunlar ifade edildi:

“Uluslararası komplonun Önderliğimiz ve hareketimiz üzerindeki boyutlanarak ve kapsamlılaşarak devam ettiği bu süreçte özgür ve onurlu bir yaşamın savaşını veriyoruz. Ülkemiz ve halkımızın en değerli evlatlarını şehit verdiğimiz Özgürlük Mücadelemiz’de Önderliğimize, halkımıza ve zafere olan inancımız bizi yenilmez kılmaktadır. PKK’nin şehitler partisi olduğu, şehitlerin yarattığı maneviyatı, sarsılmaz iradeyi hiçbir faşist gücün kıramayacağı gerçeği 2021 yılı pratiğimizde bir kez daha ortaya çıkmıştır. Siyanê’de, Werxelê’de, Zendura’da, Girê Sor’da zirveleşen fedai ruh dalga dalga ülkemizin her tarafına yayıldı. Werxelê’den Mêrdîn’e, Gire Sor’dan Amed’e, Zendura’dan Botan’a uzanan bir köprü oldu. Cumali, Şoreş, Sarya ve Çavrêler’den Sozdarlara, Nujinlere, Diljinlere ulaştı. 2021 yılında kadın komutanlaşmasında, özgür kadın fedailiğinde zirveleşmeyi yaşadık. Hiçbir halkın tarihinde böylesi kahramanlık örneklerine rastlanmadı. Hiçbir halk bu kadar güzel insanı tanımadı. Bu halkın en güzel, en özgür, en sade ve en mütevazi özgürlük gerillalarından biri de Sozdar Qamişlo arkadaştı. Sozdar arkadaş Özgürlük Mücadelemize ilk katıldığı günden itibaren dürüstlüğü, sadeliği, mütevaziliği, emekçiliği ve kadın özüyle fedaice bir katılımın sahibi oldu. Bu özü Onun PKK’yle çok çabuk bütünleşmesine, örgüt içerisinde çok çabuk gelişmesine ve Sozdar arkadaşın erken komutanlaşmasına yol açtı. Kısa bir sürede tüm arkadaşların sevgisini ve güvenini kazandı. Arkadaşlar tarafından sevilen, aranan ve arkadaşların hep onunla olmak istediği bir komutan olmayı başardı. YJA Star’ın büyük ve yiğit komutanlarından Sozdar Cudî arkadaşımız en son Mêrdin Eyalet Komutanlığı görevini yürütürken şehadete ulaştı.

Sozdar Cudî arkadaş ülkemizin Rojava’sının Qamişlo kentindendi. Aşkların, sevginin şehri olarak bilinen Qamişlo silahlı mücadele tarihimizin başladığı günlerden itibaren birbirinden değerli yüzlerce evladını bu mücadeleye vererek gerçek aşkın özgürlük ve Önderlik aşkı olduğunu herkese gösterdi. Qamişlo’daki yurtseverlik duygusunun güçlülüğü, haksızlığı ve adaletsizliği kabul etmeyen duruş erkenden PKK gerçeğiyle buluştu. Bu buluşmanın en nadide örneklerinden biri de Sozdar Cudî arkadaş oldu. Sozdar Cudî gibi yiğit ve onurlu bir komutanı yetiştirdiği için başta Qamişlo halkımız olmak üzere yurtsever ailemiz ne kadar gurur duysa azdır. Sozdar arkadaş onurlu yurtseverimiz Apê Yusuf’un Qamişlo’da oluşturduğu değerlerle büyüdü. Ne mutlu Qamişlo halkına ki Apê Yusuf, Sabri, Sozdar gibi yiğitleri yetiştirdi.

Sozdar Cudî arkadaş yurtsever bir aile içerisinde büyümüş, kültürlü ve ahlaklı bir arkadaştı. Sozdar arkadaşın şahsında ahlaki politik toplum insanının güzelliğini, sadeliğini ve duruluğunu görmek mümkündü. Bu özellikleri onu adaletsizliğe, haksızlığa, eşitsizliğe karşı çıkan, zalimin zulmüne boyun eğmeyen PKK’yle buluşturdu. 1999 yılında mücadele saflarına katılan yoldaşımız, dur durak nedir bilmeden mücadele yürüttü bir gün dahi geri adım atmadı, tereddüt yaşamadı. Halk çalışmalarından, askeri çalışmalara, diplomasiden kültür çalışmalarına kadar örgütün kendisine verdiği her göreve büyük bir sorumlulukla sahip çıktı. Her zaman mücadelenin en zorlu koşullarında en zorlu alanlarında görev yürütmeyi esas aldı. Zagroslardan Rojava’ya, Rojava’dan Garê’ye, Garê’den Mêrdîn’e kadar birçok mücadele alanında emek harcadı. Devrimci Halk Savaşı’nın özgür kadın komutanlarından olmayı başardı. Şehit Berîtan Akademisi’nin kurul çalışmalarında koordine düzeyinde yer aldı. Birçok genç kadın gerillanın partiyi tanımasında, kadını sevmesinde ve kendi öz gücüne güvenmesinde rol oynadı. Tüm bunları fikri, zikri ve eylemi bir olan militan duruşla gerçekleştirdi. Savaşçılarına yaşamıyla nasıl yaşanması gerektiğini öğretti. Arkadaşları da kendini de Kuzey Kürdistan’daki Devrimci Halk Savaşı’nın yüksek bir tempoyla yürütülmesine ve zaferin kazanılmasına hazırladı. Devrimcilik yaşamı boyunca yüzü mücadelenin en çetin yürütüldüğü alanlara dönük oldu.  Sozdar arkadaş 2019 yılında yönünü mücadelenin oldukça kızgın ve keskin bir biçimde yürütüldüğü Mêrdîn eyaletine çevirdi. Mêrdîn Eyaleti YJA Star Komutanı olarak görev yürüttü. Özgürlük çizgisinin gereklerine göre yaşadı, devrimci halk savaşı çizgisinin gereklerine göre savaştı. Sozdar Cudî, arkadaş PKK’li olmanın ilkelerini ve özgürlüğü kendisinde karaktere dönüştürmüştü. Özgürlük kendisinde bir karakter olduğundan hiçbir zorluk, hiçbir gerilik Onu yıldırmadı. O başarısızlığın değil başarının gerekçesini oluşturdu. YJA Star komutanlığının 2021 yılındaki zirveleşen ifadelerinden oldu. Diljînler, Nûjînler, Dilsozlar, Nûdalar ve Verozlar gibi Önderlik çizgisinden ve özgür yaşamdan taviz vermedi. Bu yiğit kadınların direnişi ve mücadeleleri AKP- MHP faşizminin sonunu getirdi. Bu kışı faşizmin son kışı durumuna getirdi. YJA Star komutanları ve gerillaları olarak Önderliğimize ve şehitlerimize sözümüz 2022 yılında faşizmi karanlıklardan geldiği gibi karanlığa gömmektir. Şehitler çizgisinde savaşan kadın gerillalar faşizmi yenilgiye uğratacaktır. Siyanê’de, Werxêle’de, Zendura’da, Dêrsîm’de ve Mêrdîn’deki Apocu ruh karşısında hiçbir güç duramamıştır bundan sonra da duramayacaktır. 

YJA Star Merkez Karargâh Komutanlığı olarak büyük ve yiğit komutanımız Sozdar Cudî arkadaşın ailesine ve başta Qamişlo halkımız olmak üzere tüm yurtsever halkımıza başsağlığı diliyor, şehitler çizgisinde mücadeleyi zaferle taçlandıracağımızın sözünü yineliyoruz.”