Xakurkê ve Gever’de 7 asker cezalandırıldı

HPG/YJA Star gerillalarının Xakurkê’de gerçekleştirdikleri sabotajlarda 4 asker, Gever’de yaşanan çatışmada da 3 asker cezalandırıldı.

HPG Basın İrtibat Merkezi, açıklamasında şu ayrıntılara yer verildi:

“Şehit Bager ve Şehit Ronya Devrimci Hamlesi kapsamında güçlerimiz, 22 Temmuz günü saat 08.00'da Medya Savunma Alanları'ndan Xakurkê bölgesine bağlı Lelikan ve Kevortê tepeleri arasında bir operasyon başlatan işgalcilere yönelik bir dizi sabotaj eylemi düzenlemiştir. Düşman birliklerinin isabetli bir şekilde vurulduğu bu eylemde 4 asker cezalandırılmış, 3 asker de yaralanmıştır. Eylem ardından ölü ve yaralı askerleri alandan uzaklaştıran işgalci TC ordusu, akşam saatlerine doğru sonuçsuz bir şekilde alandan geri çekilmiştir. Gerçekleştirilen bu eylem Cenga Heftanin Devrimci Hamlesi'nde düşmana karşı kahramanca savaşarak şehadete ulaşan yoldaşların anısına yapılmıştır.

19 Temmuz günü saat 02.00'da işgalci TC ordusu Hakkari'nin Gever (Yüksekova) ilçesine bağlı Mergêzerê alanında bulunan Gezrê mıntıkasında bir işgal operasyonu başlatmıştır. Alana indirmeler yapan işgalciler ile güçlerimiz arasında yoğun çatışmalar yaşanmıştır. Yaşanan bu çatışmalarda 3 asker cezalandırılırken çok sayıda asker ise yaralanmıştır. 21 Temmuz günü akşam saatlerinde alandan geri çekilen operasyon ile ilgili ayrıntılar elde edildikçe kamuoyu ile paylaşılacaktır.

TÜRK SAVAŞ UÇAKLARI MEDYA SAVUNMA ALANLARINI BOMBALADI

İşgalci TC ordusuna ait savaş uçakları Medya Savunma Alanları'na yönelik hava saldırıları gerçekleştirmiştir. Bu kapsamda;

21 Temmuz günü saat 15.00’da savaş uçakları Gare bölgesine bağlı Derik, Mam Egid ve Sêdarê köylerini bombalamıştır.

22 Temmuz günü saat 04.00 ile 05.00 arasında savaş uçakları Kandil bölgesine bağlı Gundê Enzê, Gunê Sılê, Gundê Beriyan ile Şehidan ve Zergelê vadilerini bombalamıştır.

Aynı gün saat 16.30'da ise savaş uçakları Xakurkê bölgesine bağlı Goşine alanını bombalamıştır.

Gerçekleştirilen bu bombardımanlarda herhangi bir kaybımız yaşanmamıştır.”