Van’da vaka sayısı hızla artıyor

Van’da koronavirüs salgına ilişkin yeterli tedbirlerin alınmaması nedeniyle son birkaç günde vaka sayısı 380’ne çıktı. Vaka sayısındaki artışa rağmen, AVM ve kuaför gibi iş yerlerin açılması, endişelerin artmasına neden oluyor.

Van’da devletin resmi rakamlarına göre toplam vaka sayısı 380 olurken, 8 kişi yaşamını yitirdi, 44 bin kişi ise karantinada. Daha önce Van’ın Çaldıran, Başkale ve Çatak ilçelerine bağlı köylerde koronavirüs vakası tespit edilmişti.

28 Mart’ta Van’ın Çaldıran İlçesine bağlı Han köyündeki taziyeye İstanbul’dan gelenlerden dolayı koronavirüs vakaları meydana gelmişti. Yine Başkale ilçesine bağlı Örmetaş köyünde de İstanbul’da gelen kişilerde virüs tespit edilmiş, daha sonra köyde vaka sayısı 60’a çıkmıştı.

TEDBİRSİZLİK HAD SAFHADA

Tedbirsizliğin had safhada olduğu Van’da, son olarak İpekyolu ilçesi Ortanca Mahallesi'ndeki taziye nedeniyle vaka sayısı artmaya başladı. Ortanca köyünde son iki günde koronavirüs vaka sayısı 93’e çıktı. Taziye katılan yüzlerce kişinin başta Van merkez olmak üzere ilçe ve köylere dağıldığı belirtiliyor. Taziye katılan bu kişilerle ilgili bugüne kadar herhangi bir sağlık kontrolü yapılmadığı gelen bilgiler arasında.

AVM VE KUAFÖR GİBİ İŞ YERLERİN AÇILMASI ENDİŞELERİ ARTIYOR

Türk kentlerinde koronavirüs vaka sayısında azalma meydana gelmesine rağmen, Van’da vakası sayısının hızlı bir şekilde yükselmesi endişelere neden oluyor. Özellikle Van merkez ve ilçelerdeki kalabalığın cadde ve sokaklarda sosyal mesafe kuralına uymadığı ve birçok kişinin maskesiz dolaştığı görülüyor. Van’da vaka sayısındaki artışa rağmen AVM ve kuaförlerin açılması endişelerin artmasına neden oluyor.