Tutsaklar kimyasal saldırılarına karşı açlık grevi başlattı

Diyarbakır 1 No’lu Yüksek Güvenlikli Hapishanesi’nde Muhammed Kartal, Kasım Aslan ve Masum Karaman adlı tutsaklar, kimyasal silah kullanılmasına ilişkin 5 günlük uyarı amaçlı açlık grevine başladıklarını duyurdu.

Diyarbakır 1 Nolu Yüksek Güvenlikli Hapishanesi’nde bulunan siyasi tutsaklar, Türk devletinin Medya Savunma Alanları’nda gerillaya yönelik kimyasal silah kullanımını  protesto etmek amacıyla açlık grevi başladıklarını duyurdu

Muhammed Kartal, Kasım Aslan ve Masum Karaman adlı tutsaklar, kimyasal silah kullanımına karşı 5 günlük uyarı amaçlı açlık grevine girdiklerini açıkladı.

Eylemlerini aileleri aracılığıyla duyuran tutsaklar, kimyasal silah kullanımının devam etmesi halinde eylemlerini büyüteceklerini aktardı.  

Tutsakların mesajı şöyle: “Kürtlere yönelik saldırılar hiçbir şekilde kabul edilemez. Bizler de bu toplumun bir parçası olarak buna duyarlı olmak zorundayız. Aynı şekilde tüm demokratik kurumların da bu konuda duyarlı olması gerektiğini düşünüyoruz. Kimyasal silahlara karşı ilgili kurumlara, elçiliklere, Birleşmiş Milletler'e  ve Adalet Bakanlığı'na mektup yazdık.”