Tutsak aileleri nöbette: Direnişi büyüteceğiz

Adalet Nöbetindeki tutsak aileleri, "Tutuklularımız zindanlarda direnişlerini büyütürken biz de alanlarda direnişi büyüteceğiz" dedi.

Hasta ve infazı yakılan tutsakların özgürlüğü için tutsak yakınları tarafından Amed'de başlatılan Adalet Nöbeti, 337'nci gününde Diyarbakır Adli Tıp Kurumu (ATK) önünde devam etti. Eyleme, Tutuklu ve Hükümlü Ailelerle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (TUHAYDER), Medeniyetler Beşiğinde Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (MEBYA-DER), Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), Halkların Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakır Bağlar İlçe Örgütü ile Özgürlük İçin Hukukçular Derneği (ÖHD) katıldı.


'TUTSAKLARA DÜŞMAN MUAMELESİ YAPILIYOR'


Ağır hasta tutsak Abdülselam Güler’in kardeşi İnci Güler, aylardır Adalet Nöbeti’ni sürdürdüklerini belirterek, “Bizi kimse duymuyor” dedi.
Güler, şöyle dedi:
"Türk Devleti kurumlarının önüne bir bir gidiyoruz ve sesimizi duyurmaya çalışıyoruz. Ama kimse duymuyor. Türk devleti, hasta tutuklulara düşman gözüyle bakıyor. Bizler de diyoruz ki, eğer siz düşman gözüyle bakarsanız, sizin hukuk ve adaletiniz de düşmanca olur.”
Güler, kapısına gittikleri tüm siyasi partilerin adres olarak iktidar partisini gösterdiğine, bu anlamda kendilerine destek vermediklerine de vurgu yaparak, “Meclis hasta tutukluları gündemine almıyor.  Her cezaevinde hasta tutuklulara işkence uygulanıyor. Tutuklularımız zindanlarda direnişlerini büyütürken bizler de alanlarda büyüteceğiz. Buradan bir kez daha bîjî berxwedana zindana diyoruz” şeklinde konuştu.  
Eylem, "Hak hukuk adalet", "Bîjî berxwedana zindana", "Siyasi tutsaklara özgürlük" sloganları ve alkışlarla son buldu.