İşgalci Türk devletinin yasaklı bomba ve kimyasal silah kullandığı anlar

İşgalci Türk devletinin Medya Savunma Alanları'nda yasaklı bomba ve kimyasal silahlar kullandığı 14 ayrı görüntüyü okuyucularımıza sunuyoruz.

Türk devletinin Medya Savunma Alanları’ndan Zap, Avaşîn ve Metîna’yı hedefleyerek gerçekleştirdiği Başûrê Kurdistan’ı işgal saldırısı altıncı ayını doldurdu.

Türk ordusu gerilla direnişini kıramadı ve Direniş Alanları’nda hakimiyet kuramadı. Bunu sağlayabilmek için uluslararası yasalarca yasaklanmış olan yasaklı bombaları ve kimyasal silahları kullanarak binlerce kez savaş suçu işledi.

Bu savaş suçlarının bir kısmı ajansımız tarafından belgelendi. Ancak halen birçok çevre ve kimyasal silah kullanımını engellemekle yükümlü olan kurumlar sessizliğini korumakta. Türk ordusu ise bundan aldığı cesaretle savaş suçlarını işlemeye devam ediyor.

Görüntülerde; Girê Cûdî Direniş Alanı’nda 3 Temmuz 2022’de 3 ayrı patlama, Girê Cûdî’de 27 Haziran’da, Girê Cûdî’de 15 Haziran’da, Girê Cûdî’de 21 Haziran’da 2 ayrı patlama, 24 Haziran’da, 2 Temmuz’da 2 ayrı patlama ve 14 Temmuz’da Türk ordusu tarafından taktik nükleer bomba ve yüksek şiddetteki patlayıcılarla gerçekleştirilen patlamalar görülüyor. Bunlar sadece kameraların kaydedebildikleri patlamalar.

Ayrıca Werxelê Direniş Alanı’nda 19 Nisan günü kullanılan kimyasal gazlar, Girê Cehennem Direniş Alanı’nda 13 Mayıs’ta ve Girê FM Direniş Alanı’da 21 Haziran’daki patlamalar da kayıt altına alınıyor.

Görüntülerden de görüleceği üzere kilometrelerce uzaktaki çekim yapan kameralar bile patlamadan dolayı oluşan basınçla sarsılıyor.