Son Dakika: Stêrk ve Medya Haber: Baskın korsanvari ve komplodur, susturamayacaklar!

Türk: AKP Kürde de Türke de felaket getirecek!

Mardin'deki Demokrasi Nöbeti'nde konuşan Mardin Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Ahmet Türk, işgalin felaket getireceğini belirtti, savaşa karşı çıkma çağrısı yaptı.

Mardin’de kayyum gasplarına karşı Demokrasi Nöbeti 51. gününde. Eyleme, görevleri gasp edilen Mardin Büyükşehir Belediyesi eşbaşkanları Ahmet Türk ile Figen Altındağ’la birlikte HDP Mardin Milletvekili Pero Dündar ve çok sayıda kişi katıldı.  HDP binası önündeki eylemde konuşan Türk, Türkiye’de bugün kaosun yaşandığını, demokratik siyasetin tükendiğini ve çatışma politikalarıyla iktidarı elde tutmaya çalışan bir siyasi anlayışla karşı karşıya olduklarını söyledi. Türk, “Bugün Türkiye’yi Ortadoğu bataklığına sürüklemek isteyen bir anlayışla karşı karşıyayız. Bu anlayış, Türke ve Kürtde felaketi getirecek bir olay olarak, bir anlayış olarak yarın önümüze çıkacaktır. Türkiye, Ortadoğu bataklığında antidemokratik gelişmelerin öncülüğünü yapmış olacak ve toplumda bir kırılmanın ve güvensizliğin yaratılmasına neden olacak” dedi.

'HERKES SAVAŞA KARŞI ÇABA GÖSTERMELİ'

Kuzey ve Doğu Suriye’ye dönük izlenen stratejiyi “felaket politikası” olarak tanımlayan Türk, şunları söyledi: “Kürtler bugün de Türkiye halkıyla birlikte ortak değerler etrafından birleşmeyi esas alan bir iradeyi ortaya koydular. Bugün yürütülen politikaların barışa, kardeşliğe ve geleceğimizi önemli darbeler vuracağına inanıyoruz. Bu nedenle bugün yürütülen yol ve yöntemin yanlış olduğunu ifade etmek, vicdan sahibi insanlar olarak bu uyarımızı yapmak bizler açısından önemli ve zorunlu bir görevdir.”
Demokrasi mücadelesinden vazgeçmeyeceklerini vurgulayan Türk, “Türkiye’de barışa, kardeşliğe ve geleceğimizi, yanlış bir siyaset ile parçalamaya çalışan bir anlayışla karşı karşıyayız. Bu anlayışı bir felaketin habercisi olarak görüyoruz. Bu konuda halkımızı savaşa değil, barış için çaba göstermesini umuyoruz” diye kaydetti.