TUAY-DER: Tutsaklara maske ve dezekfektan verilmiyor

TUAY-DER, tutsaklara maske ve dezekfektan verilmediğini açıkladı, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ve tüm tutsakların serbest bırakılması gerektiğini belirtti.

Amed Tutuklu Aileleri ile Yardımlaşma Derneği'nden (TUAY-DER) bugün yapılan yazılı açıklamada, tutsaklara maske ve dezenfektan verilmediği duyuruldu. Açıklamada, "Sıcak su düzenli olarak verilmemektedir, havalandırma süresinin kısıtlı olduğu, yemeklerin hijyenik olarak dağıtılmadığı, çamaşır suyu ve sabun gibi temizlik ürünlerinin yetersiz olmakla birlikte verildiğini öğrenmiş bulunuyoruz. Böylesi bir süreçte Adalet Bakanlığı ve hükümet yetkililerini BM'nin tüm ülkelere yapmış olduğu çağrıya kulak vermesi gerektiğini, zaman kaybetmeden tüm mahkumları tahliye etmesi gerektiğini söylüyoruz. Kamuoyunda yer alan bilgilere göre yeni infaz düzenlemesinde siyasi mahkumların yer almadığı görülmektedir. Siyasi mahkumların içinde olmadığı bir düzenleme kabul edilemez” denildi.

'HERKES SESİNİ YÜKSELTMELİ'

TUAY-DER, şunları da kaydetti:
"Onurlu eşit bir birliktelik, huzurlu bir yaşam için tüm STK’ler, siyasi partiler, kanaat önderleri, aydın ve yazarların ayrımcılığa karşı seslerini yükseltmeye davet ediyoruz. Başta hasta mahpuslar, Sayın Abdullah Öcalan ve siyasi mahkumlar olmak üzere tüm mahkumların derhal tahliye edilmesini talep ediyoruz. Corona virüsü ayrım yapmadan her kesime bulaşıyor. Yetkilileri de ayrım yapmamaya davet ediyoruz, tüm mahkumlara özgürlük talep ediyoruz.”