Tevgera Azadi: Uyanık olmalı ve büyük eylemler yapmalıyız

Tevgera Azadi, Türk devletinin Irak Büyükelçisinin itiraf ve tehditlerine karşı açıklama yaparak, "Halkımız bu faşist devletin kan dökme planlarında uyanık olmalıdır, büyük eylemler yapmalıyız" dedi.

Türk devletinin Bağdat Büyükelçisi Ali Rıza Güney, 4 Ekim’de Nagihan Akarsel’in katledilmesinin ardından Hewlêr’i ziyaret ederek, "PKK ve onlarla iltisakı olan herkes hedefimizdir" demişti.

Tevgera Azadi, Türk Büyükleçisinin tehditlerine karşı bir basın açıklaması yaptı.
Açıklamayı Tevgera Azadi Yürütme Kurulu Üyesi Cuma Kerim okudu.

'CİDDİ TUTUM ALMA ZAMANI'

Açıklamada şöyle denildi:

"Türk Büyükelçisi, Kürdistan Bölgesi ve özellikle hükümet medyası önünde bu ulusun tüm özgürlük savaşçılarını ve liderlerini tehdit ediyor. İşgalci Türk devleti, özgürlük gerillaları karşısında yaşadığı yenilgiyi saklayabilmek için Kürdistan Bölgesi kentlerinde terör olayları yapıyor. Yaşananlar korkunçtur ve halkımız bu faşist devletin kan dökme planlarında uyanık olmalıdır. Büyük eylemler yaparak bu katledilişleri kınamalıyız.

Irak ve Kürdistan Bölgesi Hükümeti, tüm yurttaşların haysiyetini etkileyen bu siyasi ve diplomatik düzeydeki işgale resmen karşı çıkmalıdır. Artık ciddi bir tutum alma zamanıdır. Halkımızı ihanet çizgisine karşı birlik olmaya çağırıyoruz. Zaman, özgürlük ve başarı zamanıdır.”