TEV-DEM: Öcalan halkı ve insanlık için çalışıyor

TEV-DEM, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın doğum gününü kutladı, "Önder Apo sayesinde devrim gerçekleşti. Yıllardır halkı ve insanlık için çalışıyor" dedi.

Demokratik Toplum Hareketi (TEV-DEM), Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın doğum günü vesilesiyle bugün yazılı bir açıklama yayımladı.

'İMRALI'YI DİRENİŞ KALESİ YAPTI'

Açıklama şöyle:

“Önder Abdullah Öcalan’ın doğum gününü kutluyoruz. Önder Apo ahlaki ve devrimci kişiliği ile yıllardır halkı ve insanlık için çalışıyor. 21 yıldır ağır koşullar altında İmralı’da cezaevinde tutulan Önder Apo, burayı bir direniş kalesi haline getirmiştir. Yazdığı savunmalarla insanlık tarihinin son 5000 yıllık serüveninden yola çıkarak bugünkü koronavirüs tehlikesini yıllar önce dile getirmiş ve insanlık için çözüm yolları sunmuştur.

'DEVRİMİ ÖNDER APO'YA BORÇLUYUZ'

Önder Öcalan’ın doğum günü Ortadoğu için yeni bir çağın başladığı bir tarihtir. Özgür insan felsefesinin inşa edildiği andır. Eşitlik ve adalet temelinde Demokratik, Ekolojik, Cinsiyet Özgürlükçü bir toplumun temellerinin atıldığı gündür. Erkek egemen toplumun iktidarının son bulmasıdır. Bugün Kuzey ve Doğu Suriye Devrimi, yeni yaşamı temsil eden Önder Apo’nun süreci ve çağımızı iyi okumasıyla gerçekleşti.

Önder Apo, baharın yeşerdiği, doğanın rengarenk olduğu bir ayda dünyaya gelmiştir. Önder Apo’nun ekolojik felsefesini ve doğaya olan yaklaşımını tüm dünya biliyor.

Bu yıl koronavirüs tehlikesi nedeniyle toplu etkinlikler gerçekleşmeyecektir. Bu nedenle evlerimizde mum yakarak ya da fidan dikerek Önder Abdullah Öcalan’ın doğum gününü kutlayacağız.
Cezaevinde direnen Önder Abdullah Öcalan sadece bir önder değil özgürlük isteyen tüm halkların temsilcisidir.

'ÖCALAN VE TÜM TUTSAKLAR ÖZGÜR OLMALI'

Koronavirüsün hızla yayıldığı Türkiye’de siyasi tutsaklar halen bırakılmadığı gibi böylesi insanî bir melese ahlak dışı yöntemlerle siyasi çıkarlar için kullanılıyor. Bu temelde TEV-DEM olarak Koronavirüsün küresel salgın haline geldiği bu dönemde tüm siyasi hareketlere, uluslararası hukuk ve insan hakları örgütlerine, Önder Abdullah Öcalan ve tüm siyasi tutsakların serbest bırakılmaları için harekete geçme çağrısında bulunuyoruz."