Sur'da kayyum gasbı protesto edildi

Amed Sur'da, belediye eşbaşkanlarının gözaltına alınması ve kayyum gasbı protesto edildi.

HDP Amed İl Örgütü, gözaltında bulunan Sur Belediyesi Eşbaşkanları Filiz Buluttekin ve Cemal Özdemir'in yerinin kayyumla gasp edilmesini protesto etti. Belediye binası önünde açıklama yapmak isteyen HDP il eşbaşkanları Hülya Alökmen Uyanık ve Zeyyat Ceylan, parti yöneticileri ve halka, belediye binası ve çevresini ablukaya alan polislerce engel olundu.

'HALK BU ZİHNİYETİ SANDIĞA GÖMDÜ!'

Tekkapı’da açıklama yapan HDP'liler adına konuşan İl Eşbaşkanı Ceylan, 31 Mart seçimlerinde kayyum politikalarına karşı büyük bir başarı elde ettiklerini belirterek, “Belediyelerimize yönelik saldırılar seçim öncesi de hükümet tarafından dile getirildi. Kazanırsanız yine belediyeleri size bırakmayacağız tehdidi yapıldı. Seçimden hemen sonra 6 belediye eşbaşkanımıza mazbata verilmedi. Bu süreç 3 büyükşehire kayyum atanmasıyla devam etti. Ancak halk kayyum zihniyetini sandıklara gömdü. Halk barış ve demokrasi iradesini önüne koyarak, bu politikalara karşı cevap verdi” dedi.
Demokratik siyasette ısrarlarını sürdüreceklerini vurgulayan Ceylan, “Hiçbir şekilde AKP-MHP faşizmini kabul etmeyeceğiz. Faşist zihniyet geri gidiyor, kaybediyor. Bu yüzden saldırganlaşıyor. Seçim ile kazandığımızı almaya çalışanlara bilsinler ki; belediye eşbakanlarımız, bu halkın eşbaşkanlarıdır ve halkla birlikte çalışmalarına devam edecekler. Kayyum geldiği yere geri gidecek. Daha önce de gittiği gibi” diye konuştu.  

'GERİ ADIM ATMAYACAĞIZ'

İl Eşbaşkanı Uyanık ise belediye eşbaşkanlarının Filiz Buluttekin ve Cemal Özdemir olduğunu, atanan kayyumları kabul etmediklerini ifade ederek, AKP’nin kayyum atamalarıyla muhalif olan herkesi alt etmeye çalıştığını söyledi. Uyanık, “HDP ve Sur halkı olarak, kayyum politikalarına diz çökmedik, çökmeyeceğiz. Halkların barışı için mücadele ediyoruz. Bundan sonra da mücadelemiz sürecektir. Bundan geri adım atmayacağız” şeklinde konuştu.