Süleymaniye’de bir yılda 5 suikast saldırısı

Güney Kürdistan’ın Süleymaniye kentinde eylül 2021’den bu yana beş kez suikast saldırısı düzenlendi, dört kişi katledildi.

İşgalci Türk devletinin Güney Kürdistan’daki yeni işgal saldırıları ile paralel olarak suikastler de hiç olmadığı kadar yaygınlaştı.

Geniş bir yerel işbirlikçi ağının oluşturulduğundan endişe ediliyor. Sık sık yapılan dron saldırılarının yanısıra, sokak ortasında silahlı saldırılar düzenleniyor.

Hewler ve Süleymaniye otoriteleri ise bugüne kadar suikastleri önlemek için caydırıcı herhangi bir tedbir geliştirmediği, gibi katiller her seferinde cezasız kaldı.

Son bir yıl içerisinde sadece Süleymaniye’de en az beş suikast saldırısı gerçekleşti.

Son saldırıda kadın bir aktivist hedef alındı.

4 Ekim günü Jineolojî dergisi editörü ve Jineolojî Araştırma Merkezi üyesi kadın aktivist ve akademisyen Nagihan Akarsel, Süleymaniye’de silahlı saldırıya uğradı. Akarsel’in saldırıda hayatını kaybettiği bildirildi. Saldırı yerel saatle 10.00’de Akarsel’in evinin önünde gerçekleşti.

28 Ağustos’ta Azadi Hareketi Yürütme Konseyi üyesi Süheyl Xurid Eziz (Mamoste Şemal) silahlı saldırı sonucu katledildi.

17 Mayıs’ta Kuzey Kürdistanlı yurtsever Zeki Çelebi, Bextiyari mahallesinde silahlı saldırıya uğradı. Ağır yaralanan Çelebi, bir gün sonra 18 Mayıs’ta hayatını kaybetti. Katilleri halen de bulunmadı.

17 Eylül 2021’de PKK Şehit Aileleri Komitesi üyesi Yasin Bulut (Şukri Serhed), Süleymaniye’de bir suikast sonucu katledildi.

16 Eylül 2021’de yine Süleymaniye’de Ferhad Barış Kondu isimli Kuzey Kürdistanlı silahlı saldırıya uğradı, ağır yaralı olarak kurtuldu.