Siirt’te tecride karşı yürüyüş

Siirt’te “Özgürlük zamanı” buluşması kapsamında yapılmak istenen etkinliğe izin verilmemesi üzerine yürüyüş yapıldı.

Medeniyetler Beşiğinde Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma ve Dayanışma Birlik ve Kültür Derneği (MEBYA-DER) ile MED Tutuklu ve Hükümlü Aileleri Hukuki ve Dayanışma Dernekleri Federasyonu (MED TUHAD-FED) öncülüğünde "Özgürlük Zamanı" kampanyası kapsamında Siirt'te Barış Mahallesi’nde bulunan Newroz Alanı’nda yapılmak istenen şölen için izin verilmeyince kitle, HDP Siirt İl Örgütü önünde toplandı.

Yürüyüşte, “Tecrit kabul edilemez”, “Tecrit insanlık suçudur” dövizleri taşındı. 

 Açıklamaya Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı Berdan Öztürk, HDP Milletvekilleri Feleknas Uca,  Habip Eksik, Hüseyin Kaçmaz ve Sıddık Taş,  görevden alınarak yerine kayyım atanan Batman Belediyesi Eşbaşkanı Songül Korkmaz,  Barış Anneleri Meclisi üyeleri, TJA, HDP Batman ile Siirt’in il ilçe örgütlerinin yanı sıra çok sayıda kişi katıldı. Açıklamayı engellemek isteyen polise karşı yurttaşlar, “Bîjî Serok Apo”, “Jin, jiyan, azadî” , “Direne direne kazanacağız” ve “Bijî berxwedana zindanan” sloganları attı. 

  Polisin engellemelerini protesto eden kitle, Aydınlar Caddesi’nde yürüyüşe geçerek, “Bîjî Serok Apo” ve “Bîjî berxwedana zindanan” sloganları attı. Yürüyüşe çevredeki esnaf ve yurttaşlar, zafer işareti, zılgıt ve alkışlar ile destek verdi.