Siirt'te AKP-MHP darbesi protesto edildi

Siirt'te belediye eşbaşkanlarının gözaltına alınması ve gasp edilmesini protesto edildi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Siirt İl Örgütü, belediye eşbaşkanlarının gözaltına alınması ve gasp edilmesini kınadı. HDP il binası önündeki açıklamaya, HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, Milletvekili Sıddık Taş, Barış Anneleri Meclisi üyeleri ile partililer katıldı.

Açıklama yapan HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, HDP'li belediyelere kayyum atanmasının gasp olduğunu belirterek, "20 metre ötemizde belediye, belediye olmaktan çıkmıştır. Kayyum ilk konuşmasında belediyeyi, devletin belediyesi ilan etti. Kayyumlar ile belediyelerin, halkın belediyesi olmaktan çıktığını söylüyorduk, kayyum da bunu dün bir kez daha tescil etmiş oldu. Siirt, Kurtalan, Baykan ve Iğdır belediyeleri halkın belediyeleri olmaktan çıkmıştır. Dün gece tüm demokratik kurum ve kuruluşlardan kayyumlara tepkisini gösterdi. Sosyal medyadan binlerce tweet atılarak kayyum protesto edildi" dedi.

Herkesin kayyumlara tepki göstermesi gerektiğini dile getiren Beştaş, şöyle konuştu: "Bugün İzmir'e kayyum atansa Siirtliler aynısını hissedecektir. Biz iller arasında ayrım yapmıyoruz. HDP'ye yönelik baskılar, darbeci yaklaşımlar, HDP'den korkunun göstergesidir. Yoksa burada kayyum kutlaması yapmazlardı. İçişleri Bakanı ve Erdoğan'ın fotoğraflarını yanında getirerek onlara hizmet edebilir, onların başkanı olabilir. Kesinlikle Siirtlilerin başkanı değildir, kendisine belediye başkanı diyemez. Siyasetin ödüllendirme yeri de cezalandırma yeri de sandıktır."

Beştaş'ın konuşmasının ardından ise beş dakikalık oturma eylemi gerçekleştirildi. Protesto eylemi alkışlarla sona erdi.