Sapık imam kaçtı, çocuklara tecavüz örtbas ediliyor

Bitlis’in Norşin ilçesinde bulunan bir Kuran kursunda 13 çocuğa cinsel saldırı suçu işleyen İmam İhsan Pertekli, Üzümcüler köyünü terk ederek İstanbul’a kaçtı.

Bitlis’te İmam İhsan Pertekli, İlçe Müftülüğü tarafından kuran kursunda hafız yetiştirilmesi ve Kuran öğretilmesi amacıyla Norşin merkezde bulunan Yatılı Kuran Kursu’na atanmasının ardından ortaya çıkan cinsel saldırı vakalarına ilişkin resmi yetkililerden henüz bir açıklama gelmedi. Ancak olaya ilişkin bilgi veren köylüler, İmam Pertekli’yi köyden kovduklarını söyledi.

13 öğrencinin İmam Pertekli tarafından tecavüze uğradığı iddialarının ardından Pertekli alelacele emekli edilirken, olayın basına yansımasının ardından mağdur aileler üzerinde büyük bir baskı oluşturulduğu ortaya çıktı.

Konuya ilişkin ulaşmaya çalıştığımız mağdur aileler; “İsmimizi yazmayın ama bu olay doğrudur” dedi.

Olaya ilişkin bilgi veren köylüler; söz konusu imamın Üzümcüler (Çapkis) köyünde görevli iken İlçe müftülüğü tarafından Norşin merkezdeki Yatılı Kuran Kursu’na atandığını söyledi. Aşiretçi ve feodal anlayışlar yüzünden olayın kimseye duyurulmadan örtbas edilmeye çalışıldığını belirten köylüler, mağdur ailelere yüksek miktarda para teklif edildiğini de söyledi.

Tecavüzcü İmam İhsan Pertekli’nin daha önce Mardin’de görev yapan ve şimdi Kocaeli'de bulunan savcı kardeşi, Norşin Cumhuriyet Savcılığı üzerinde baskı kurarak, olayın hukuken örtbas edilmesini sağlamıştı.  

Tüm bu yaşananların ardından imam Pertekli derhal Bitlis İl Müftülüğüne emeklilik başvurusunda bulundu ve talebi kabul edildi.

İstanbul Küçükçekmece semtine yerleşen İmam Pertekli, telefonlarını kapatarak herkesle iletişimini kesti.  

 

https://firatnews.com/kurdIstan/Imam-tecavuz-etti-savci-oglu-ortbas-etti-173678