'SİHA saldırısında PJAK komutanı şehit düştü'

Cizre Bölgesi İçişleri Kurulu, Qamîşlo’da gerçekleşen SİHA saldırısında bir PJAK Komutanlık Üyesi Yusif Mehmud Rebanî'nin şehit düştüğünü açıkladı, devrimci halk savaşı çağrısı yaptı.

Cizre Bölgesi Demokratik Özerk Yönetimi İçişleri Kurulu, işgalci Türk devletinin Kuzey ve Doğu Suriye bölgelerine yönelik son saldırılarına ilişkin Qamîşlo’daki komite binasında basın açıklaması yaptı.

Kürtçe ve Arapça yapılan açıklamayı Cizre Bölgesi İçişleri Kurulu eş başkanları Kenan Berekat ve Hemrîn Elî okudu.

'TÜRK DEVLETİ KAZANIMLARI HEDEFLİYOR'

Açıklamada şöyle denildi:

“Türk rejiminin Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetim bölgelerine yönelik devam eden sistematik saldırı ve savaşının amacı bölgedeki güvenliği ve huzuru yok etmek, halkın içinde korku ve endişe yaratarak iç barışı hedef alıp bölgeyi göçe zorlamaktır.

Faşist Türk rejimi düşmanca saldırılarıyla şehitlerin kanıyla elde edilen kazanımları yok etmeyi amaçlıyor. Bu da Türk devletinin destek verdiği El Nusra, DAİŞ ve diğer karanlık güçlerin Demokratik Suriye Güçleri’nin iradesini kırmaya yöneliktir. Kuzey ve Doğu Suriye’de bulunan garantör güçler bunu çok iyi biliyor. Ama bu zamana kadar terör ve hücrelerine karşı mücadeleyi kırarak onları canlandıran işgalci Türk devletinin ihlal ve suçlarına karşı sorumlu bir tutum gösterilmedi.  İşgalci Türk devleti bölgeye yönelik ihlallerini şiddetli bir şekilde arttırdı.

Dün, Qamîşlo’nun kuzeyinde bulunan Hîzamê yolu üzerindeki saldırı sonucunda 4 kişi şehit düştü, birçok kişi de yaralandı. Öte yandan, Qamîşlo’nun Sîna Mahallesi’nin SİHA’larla bombalanması sonucunda da Şemdîn Şemdîn, Mezlûm Esad, Ehmed Şebî ve Aheng Şebî şehit düştü.


Hastaneye kaldırılarak kurtarılması için büyük çabalar verilen yaralılar arasında Kürdistan Özgür Yaşam Partisi (PJAK)  Komutanlık Üyesi Yusif Mehmud Rebanî de şehit düştü.


Kuzey ve Doğu Suriye’ye halkla bir araya gelmek için gelen Rebani, 19 Temmuz Devrimi’nin kazanımlarını yakından görmek ve dört parça Kürdistan’daki halkı bir araya getirilmesi için çalışmalar yapıyordu.

 
Direnen halkımızın bu ulusal kaybından dolayı, şehit ailesinden ve bütün Kürdistan halkımızdan özellikle Rojhilatê Kurdistan’a başsağlığı diliyoruz.


'DEVRİMCİ HALK SAVAŞINA ÇAĞIRIYORUZ'


Cizre Bölgesi İçişleri Komitesi olarak insanlık ölçülerine karşı ahlak dışı bu eylemleri kınıyoruz. Mücadele eden halkımızı direniş ve devrimci halk savaşı ruhuyla harekete geçmesi, her zaman askeri güçleri ve özerk yönetimleri etrafında toplanması ve düşmanın halklarının iradesini yok etmek için kullandığı bütün özel savaş yöntemlerine karşı uyanık olmaya çağırıyoruz.
Rusya ve terörle mücadele eden Uluslararası Koalisyon olmak üzere ateşkesin garantör devletlerini bu savaştan sorumludur. İşgalci Türk devletinin özel çıkarlarını yerine getirme kapsamında halkımıza karşı suçlar işlediğini biliyoruz. Bu nedenle BM ve BM Güvenlik Konseyi gibi ilgili uluslararası örgütler ve insan hakları örgütlerine, dünya yerine DAİŞ’e karşı savaşan halkımız ve güçlerimize karşı omuzlarına düşen sorumluluk gereği bölgenin hava sahasını kapatmaları çağrısında bulunuyoruz.”