'Rêber Apo'nun özgürlüğü sorunların çözülmesini sağlar'

Kürt Halk Önderi Öcalan'ın fiziki özgürlüğünün önemine değinen Siyasetçi Omer Hacî Hisên, "Rêber Apo'nun fiziki özgürlüğü Kürt sorunu başta olmak üzere birçok sorunun demokratik ulus çerçevesinde çözülmesini sağlar" dedi.

25 yıldır ağır tecrit altında tutulan Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'dan 25 Mart 2021 yılından bu yana hiçbir bilgi alınmıyor. Siyasetçi ve Siyasi Gözlemci Omar Hecî Hisên, Kürt Halk Önderi'nin fiziki özgürlüğünün önemini ANF'ye değerlendirdi.  

Abdullah Öcalan'a uygulanan tecritten sadece Türkiye değil, ABD gibi uluslararası devletlerin de sorumlu olduğunu hatırlatan Hisên, "Tecrit, batılı ülkelerin desteklediği insan hakları yasalarına aykırıdır. Abdullah Öcalan ezilen ve katliamlara uğrayan halkların lideridir. İnsan haklarını savunanların onun davasına sahip çıkması gerekiyor. Sayın Abdullah Öcalan'ın şu anki durumundan çıkarları temelinde hareket eden hegemonik ülkeler sorumludur. Rêber Apo'ya yapılanlar insan hakları ihlalidir. Özgürlük ve demokrasinin sesinin topluma ulaşmasını engellemek için Rêber Apo'ya tecrit uyguluyorlar. Ulus devletin toplumu yönetme modelinin tarihi geçmiştir, bugün insanlık için gerçekleştirilebilecek tek yönetim modeli, Sayın Abdullah Öcalan'ın insanlığa sunduğu Demokratik Özyönetim modelidir" diye konuştu. 

ÖZGÜRLÜKTEN YANA OLAN HERKES NATO'NUN TUTUMUNA TEPKİ GÖSTERİYOR

Tüm dünyada Kürt Halk Önderi'nin fiziki özgürlüğü için yapılan eylemlere dikkat çeken Hisên, neden özgürlüğünün önemli olduğunu şu ifadelerle anlattı: "Sayın Öcalan'ın fiziki özgürlüğü artık tüm dünyada halklar tarafından talep ediliyor. Yaklaşık 2 yıldır aralıksız bir şekilde Rêber Apo'nun fiziki özgürlüğünün sağlanması için eylemler yapılıyor. Eylem ve etkinlikler her geçen gün daha da büyüyor. Dünyada tanınmış birçok aydın, yazar ve sanatçı da Rêber Apo'nun fiziki özgürlüğü için eylemlere destek veriyor. Bütün bunlar sayın Öcalan'a özgürlük taleplerinin ne kadar fazla olduğunu gösteriyor. Aydınlar ve özgürlükten yana olan herkes NATO'nun Kürt Özgürlük Hareketine ve Rêber Apo'ya yönelik tutumunu kabul etmiyor. Amerika'nın kendini gözden geçirmesi ve Ortadoğu halklarını artık savaşa sokmaması gerekir. 

Rêber Apo'nun fiziki özgürlüğü, Kürt sorununun demokratik ulus bilinci çerçevesinde çözülmesini sağlar. Rêber Apo'nun ideolojisi sadece Kürtlerin değil aynı zamanda diğer ezilen diğer tüm halkların sorununun çözümü için de çok önemlidir. Bugün "Jin Jiyan Azadî" sloganı tüm dünyada kadınların ortak sloganı haline geldi. Rêber Apo'nun düşünce ve felsefesinin kadın özgürlüğüne öncülük ettiğini görüyoruz. Bu nedenle Rêber Apo'nun özgürlüğü tüm insanlığın özgürlüğüdür. Bundan dolayı Rêber Apo'nun fiziki özgürlüğü için mücadele ediyoruz."