PYD: Hiçbir ferman Êzidîlerin irade ve direnişini kıramayacaktır

DAİŞ çetelerinin 3 Ağustos 2014’te Şengal’e yönelik düzenlediği saldırının yıl dönümüne ilişkin açıklama yapan PYD Genel Meclisi, hiçbir saldırının örgütlü Êzidî halkının irade ve direnişini kıramayacağını belirtti.

Demokratik Birlik Partisi (PYD) Genel Meclisi, Şengal katliamının 6’ncı yıl dönümüne ilişkin yazılı açıklama yaptı. DAİŞ çetelerinin Musul’u işgal etmesiyle birlikte başta Êzidî halkı olmak üzere tüm Irak halkının büyük bir tehditle karşı karşıya kaldığının belirtildiği açıklamada, “Tüm tehlikelere rağmen Êzidî halkı 3 Ağustos 2014 tarihinde kaderiyle baş başa bırakıldı. Kürdistan Özgürlük Hareketi dışında hiçbir güç Êzidîleri kurtarmak için adım atmadı” denildi.

YPG ve YPJ savaşçılarının Êzidîlerinin yardımına koştuğunun ve açılan insani koridorla 150 bin Êzidî’nin tehditten kurtarıldığının hatırlatıldığı açıklamada şunlar belirtildi: “Hiçbir devletin dahi yapamadığı bu direnişi sergileyen Kürdistan’ın dört parçasından savaşçılar, büyük bir fedakarlık ve kahramanlık örneği sergiledi. Yine Kürdistan Özgürlük Hareketi, gençleri örgütledi ve Şengal’i DAİŞ çetelerinden özgürleştirdi. Êzidî gençler, örgütlü bir şekilde DAİŞ’ten intikam almayı ve kutsal mekanlarını korumayı başardı.”

Hiçbir ferman ve katliamın Êzidî halkının irade ve direnişini kıramayacağının vurgulandığı açıklamada, Kürdistan halkının tarihten ders çıkararak aynı katliamların tekrarlanmaması için strateji üretmesi ve özsavunmalarını güçlendirmesi gerektiği belirtilerek, “Şengal şehitlerine vefa borcumuz gereği siyasi ve askeri başta olmak üzere her alanda üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirmeliyiz” denildi.