Profesyonel timler vurdu: 13 işgalci Türk askeri cezalandırıldı

Profesyonel timler işgalci Türk ordusuna darbe üstüne darbe vuruyor. Gerçekleştirilen eylemlerde 13 işgalci Türk askeri cezalandırılırken, 1’i de yaralandı.

HPG, “Kurdistan Özgürlük Gerillası, uzman tim savaş tarzını özümsemesi ve doğru pratikleştirmesiyle bulunduğu her alanda işgalci TC ordusuna büyük darbeler vurmaktadır. Uzman tim savaş tarzının metropolllerden Bakurê Kurdistan’a, Bakur’dan Medya Savunma Alanları’na kadar her yerde düşman istihbaratını ve tekniğini boşa çıkarıp en etkili darbeleri hiç beklemediği anda vurmaya muktedir olduğu gerçekleştirilen eylemlerle kanıtlanmıştır. Güçlerimiz yüksek savaş performansı ve yaratıcı taktikler ortaya koyarak hem düşmana güçlü darbeler vurmakta hem de Türk özel savaş cephesinin çarpıtma ve yalanlarını boşa çıkarmaktadır. Apocu fedai ruhla donanmış profesyonelleşmiş timlerimizin Botan’da geliştirdikleri son eylem bunun bir kez daha kanıtlanması ve gözler önüne serilmesi olmuştur.

Güçlerimizin gerçekleştirdiği eylemler sonucunda; 13 işgalci cezalandırılmış, 1 işgalci yaralanmıştır.

İşgalci Türk ordusu Direniş Alanları’nı; 5 kez yasaklı bomba ve kimyasal silahlar, 8 kez savaş uçakları, 15 kez saldırı helikopterleri, onlarca kez de obüs, tank, havan ve ağır silahlarla bombalamıştır” dedi.

HPG Basın İrtibat Merkezi, gerçekleştirilen eylem ve yapılan saldırıların ayrıntılarına ilişkin şunları belirtti:

KATO XELÎLA’DA 1 DEĞİL 10 İŞGALCİ CEZALANDIRILDI

Egîdên Botanê Şehîd Diljîn–Şehîd Şervan Êrkendî Hamlesi çerçevesinde;

13 Ekim saat 09:00’da Wan’ın Şax ilçesine bağlı Kato Xelîla alanındaki YJA Star hareketli timlerimiz 13 kişiden oluşan bir işgalci grubunu denetim altına almıştır. Güçlerimiz denetim altındaki işgalcilere karşı saat 17:50’de ferdi silahlarla üç koldan koordineli gerilla eylemi gerçekleştirmiştir. Türk devleti ve onun özel savaş medyası yine kamuoyunu aldatıp yalan bilgiler servis ederek bu eylemde sadece 1 uzman çavuşun öldüğünü açıklamıştır. Üç koldan ferdi silahlarla ve yakın mesafeden etkili şekilde vurulan 10 işgalci cezalandırılmış, 1 işgalci de yaralanmıştır. Saldırı helikopterleri ve savaş uçaklarının alanı yoğun bombalamasıyla ardından düşmanın ölü ve yaralılarını ancak 5 Skorsky helikopteriyle alandan uzaklaştırdığı tespit edilmiştir.

Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi çerçevesinde Zap bölgesinde;

16 Ekim 09:00, 12:00 ve 15:50’de Çemço Direniş Alanı’ndaki işgalciler hareketli timlerimizce ağır silahlarla üç kez vurulmuştur. Bu eylemlerde 3 işgalcinin cezalandırıldığı tespit edilmiştir.

Cenga Xabûrê Şehîd Savaş Maraş Devrimci Hamlesi çerçevesinde;

16 Ekim saat 22:00’da Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki işgalciler hareketli timlerimizce ağır silahlarla vurularak darbelenmiştir.

İşgalci TC ordusunun yasaklı bomba ve kimyasal silahlarla gerçekleştirdiği saldırılar;

16 Ekim’de Çemço Direniş Alanı’ndaki Şehîd Serxwebûn savaş mevzileri ile Sîda Direniş Alanı’ndaki Şehîd Felat savaş mevzileri yasaklı bomba ve kimyasal silahlarla 5 kez bombalanmıştır.

İşgalci TC ordusunun gerçekleştirdiği saldırılar;

16 Ekim’de Metîna’nın Çarçel ve Golka alanları ile Gundê Şêlazê arazisi ve Çemço Direniş Alanı 8 kez savaş uçaklarıyla bombalanmıştır.

16 Ekim’de Saca, Girê Hakkarî ve Girê Amediyê Direniş Alanları saldırı helikopterleriyle 15 kez bombalanmıştır.

16 Ekim’de Çemço, Girê Hakkarî, Girê FM, Girê Cûdî ve Girê Amediyê Direniş Alanları obüs, havan ve ağır silahlarla onlarca kez bombalanmıştır.

16 Ekim’de işgalcilerin Girê FM ve Girê Hakkarî Direniş Alanı’ndaki işgal amaçlı yol yapım çalışması devam etmiştir.

16 Ekim’de işgalciler Karker Direniş Alanı’ndaki savaş mevzilerini kepçe ve kırıcı kepçelerle yıkmaya çalışmıştır.”