Polis provokasyonuna Van’dan tepki: Kadın mücadelesine saldırı

HDP genel merkez binasına dönük polis provokasyonuna Van’da tepki gösterildi. HDP’li Karakoyun, “Saldırı bir kez daha kadın mücadelesinden ne kadar korktuklarını göstermiştir” dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Van İl Örgütü, sabah saatlerinde polis eşliğinde partilerinin genel merkez binası önünde gerçekleşen provokasyona ilişkin basın açıklaması düzenledi.

İl binası önünde yapılan açıklamaya, HDP Van il eşbaşkanları ve il ve ilçe yöneticileri, HDP Van milletvekilleri Murat Sarısaç, Muazzez Orhan, Tayyip Temel yanı sıra Tevgera Jinên Azad (TJA), Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) İl ve İlçe Örgütleri, Medeniyetler Beşiğinde Yakınlarını Kaybedenlerle Yardımlaşma Dayanışma ve Kültür  Derneği (MEBYA-DER), Tutuklu ve Hükümlülerle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (TUHAY-DER), Demokratik Toplum Kongresi (DTK) temsilcileri yanı sıra çok sayıda partili katıldı. “Saldırılar ve baskılar bizleri yıldıramaz” pankartının açıldığı açıklamada, sık sık “Baskılar bizi yıldıramaz”, “Bijî berxwedana HDP” ve “Jin jiyan azadî” sloganları atıldı.

Açıklamada ilk konuşan HDP Van İl Eşbaşkanı Handan Karakoyun, partilerine dönük saldırıyı kınayarak, “ Açıkça bugün partimize yönelik saldırıyla kadın örgütlülüğüne ve mücadelesine yönelik bir saldırıdır. Saldırı bir kez daha kadın mücadelesinden ne kadar korktuklarını göstermiştir. Bizler bulunduğumuz her alanda örgütlü mücadelemizi yükselterek saldırılara cevap olacağız” dedi.

‘GETİRDİKLERİNİZ SAVAŞ SİYASETİNİN MAĞDURLARIDIR’

Daha sonra konuşan HDP Van Milletvekili Tayyip Temel de partilerine yönelik saldırı ile provokatif saldırıların bir üst aşamasıyla karşılaştıklarını söyledi. Temel, “Bir grup yüzlerce polis korumasında genel merkezimizin önüne getiriliyor, bunlar açıklamalarını yapıp gittikleri halde yüzlerce polis koydukları çelenge nöbet tutuyorlar ve partililerimizin çalışmalarını yürütmelerine engel oluyorlar. Şimdi buradan sormak istiyoruz, bir polis memuru bir milletvekilini ‘seni duvara çivileyeceğim’ diye ölümle tehdit edebilir mi bir ülkede? Evet edebilir. Çünkü Van’da da başka kentlerde de polis neredeyse birçok seçilmişi ölümle tehdit etti. Peki bu karanlık güçler kendilerine ‘polis’ diyen adeta bir mafya, bir çete üyesi gibi davrananları koruyan kim? Elbette bu organizasyonu planlayanlardır. Onun için bugün Van’dan bir kez daha sesleniyoruz. Bu oyunları nasıl kurguladığınızı neyi amaçladığınızı biliyoruz. Van’da da bunu gördük. Van’da da neredeyse 3 yılı aşkın bir eylem yasağı varken, polis tarafından bazı guruplar partimizin önüne getiriliyor ve her türlü hakaret, her türlü saldırıyı gerçekleştirmelerine göz yumuluyor” dedi.

Cinayetlerin sebebinin iktidar politikaları olduğunu vurgulayan Temel, “Ne baskılar ne tehditler bizi yolumuzdan ayıramaz” diye konuştu.

Açıklama, alkış, zılgıt ve sloganlar eşliğinde yapılan oturma eylemiyle sona erdi.